Cyberpunk 2077 korsan yapımlarla mücadele edecek

Cyberpunk 2077’nin yeni nesil sürümü ertelendi

Cyberpunk 2077 korsan yapımlar nedeniyle bazı sorunlar yaşıyor. Oyun henüz yeni çıkmasına rağmen hemen kopyalandı. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Bütün dünyada büyük bir etki yaratmayı başaran Cyberpunk 2077, korsan yapımlar ile karşı karşıya kalacak gibi görünüyor. Henüz şimdiden bazı online platformlarda çeşitli korsan yapımlara rastlandı bile. PS4, PS5 ve Xbox gibi platformlarda oynanmaya başlanan bu oyun, yeni yeni satışa sunuluyor.

FIFA gibi bazı oyunlar benzer korsan faaliyetleri ile karşı karşıya kalmıştı. Ancak bu oyunda işler biraz daha farklı diyebiliriz. Nedendir bilinmez ama bu oyunun korsan yapımını üretmek pek zor olmadı.

Cyberpunk 2077 oyununun korsanını almak tehlikeli olabilir

Her zaman için orijinal ürünlerden yana olmak daha iyi elbette. Ancak korsan yapımlara yönelen kişileri de anlıyoruz. Özellikle fiyatların son dönemlerde aşırı derecede artış göstermesi, birçok kişiyi korsan yapımlara yönlendirdi. Fakat korsan oyunlar başınızı daha fazla belaya sokabilir.

Cyberpunk 2077 korsan

Bazı hackerlar oyunlara çeşitli kodlar ekleyerek onlar üzerinden rahatlıkla size ulaşabiliyor. Yani siz oyunu yüklediğiniz andan itibaren aslında başkalarının bilgisayarınıza ulaşmasını sağlıyorsunuz. Bu durum banka hesaplarınız da dahil olmak üzere neredeyse her bilgiyi tehlikeye sokuyor.

CD Projekt RED henüz kesin olmasa bile bu oyunlara internet bağlantısı şartı koyabilir. Böyle bir durumda oyunu oynamak için internet üzerinden şirkete bağlamanız gerekiyor. Korsan yapımlar böyle bir durumda hızlıca tespit edilebilir.

Bugüne kadar korsan alan kişilerin çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldığını biliyoruz. Hem kendi bilgisayarınızın hem de çevrenizdeki kişilerin güvenliği için korsan kullanmamak daha mantıklı. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.


Yorumlar kapatıldı.