Curie modüllü yeni Arduino 101 geliyor!

arduino 101 curie

Intel ve Arduino tarafından ortak geliştirilen kartlara bir yenisi daha ekleniyor. Curie modülünün ekleneceği yeni Arduino 101 veya diğer adıyla Genuino 101, 2016’da satışa çıkacak. Arduino 101’in fiyatı, çıkış tarihi ve diğer detayları haberimizde.

arduino-101-curie

Raspberry Pi ile başlayan mini bilgisayar furyası son hızıyla devam ediyor. Geliştiriciler ve elektronik meraklıları için duyurulan mini bilgisayar ve mikro kontrolcülere bir yenisi daha ekleniyor. Intel partnerliğinde Arduino firmasının geliştirdiği devre kartlarına yeni bir model eklenecek. Bu model Intel Curie modülünü destekleyecek.

Intel Cruie modülü ilk olarak CES 2015’te görücüye çıkmış, son derece ufak boyutlu bir devreydi. Bu modül içerisinde jiroskop, ivme-hareket ölçer ve Bluetooth yongaları bulunuyordu. Ufak boyutlarıyla dikkat çeken modül, bir Arduino modelinde entegre olacak gelecek. Bu gelişme, geliştiriciler için büyük bir öneme sahip.

Yazılım ve donanım meraklıları için adeta bir nimet olan Arduino, özellikle kendini geliştirmek isteyen öğrenci ve hobi sahiplerinin en büyük eğlencesi. Ancak tabii ki Arduino gibi mikro kontrolcülerin belirli limitleri var. Bu limitler, ek kartlar ile aşılabiliyor ancak her yeni kart yeni bir maliyet ve yeni bir uğraş demek oluyordu. Yeni duyurulan Arduino 101 (Genuino 101) ile bu limitler biraz daha aşılmış olacak. Çünkü yeni kartta Curie modülü kullanılacak. Bu modül sayesinde geliştiricilerin önü çok daha geniş kapsamlı projeler için açılmış olacak.

Yeni geliştirici kartı, Arduino 101 ve Genuino 101 isimleriyle 2016 yılında satışa çıkacak. Fiyatı ise her zaman olduğu gibi yine uygun seviyelerde olacak. 25-30 Euro arasında bir fiyatla satışa çıkacak olan Arduino 101 için heyecanla bekliyoruz.

Günlük hayatınıza yardımcı olacak 5 uygulama!