Raspberry Pi için Android Pi geliyor!

android pi

Raspberry Pi için Android işletim sistemi sonunda resmi şekilde geliyor. Çalışmalar  halen devam ediyor.

Konsepti ile milyonları peşinden sürükleyen Raspberry Pi, donanım dünyasında adeta yeni bir sektör açtı. Kredi kartı boyutundaki bilgisayar için resmi Android dağıtımı resmi olarak geliyor. Bu özel sürümün Android Pi olarak adlandırılması bekleniyor.

Raspberry Pi için Android yolda!

Linux işletim sistemlerinin kurulabildiği Raspberry Pi, kendi dağıtımına da sahip. İstenirse uyumlu Android sürümlerini de çalıştırabilen bu minik bilgisayar, optimizasyon sorunları sebebiyle Android tarafında tam anlamıyla verimli olmuyordu. Ancak bu sorun artık tarihe geçecek.

Yeni duyumlara göre Google, Raspberry Pi için Android sürümü hazırlama konusunda kolları sıvamış durumda. Ancak şimdilik gündemde olan sadece Raspberry Pi 3 sürümü. Yani eski sürümler için Android gelmeyebilir.

Haberin ortaya çıkış noktası ise bir Google çalışanı. İddiaya göre AOSP (Android Open Source Project) içerisinde bir Google çalışanı Raspberry Pi için yeni bir kütüphane hazırladı. Henüz kaynak kodlarından bir görüntü elde edilemedi ancak Android dünyası bu iddiayı destekliyor.

Söz konusu işletim sisteminin Android Pi olarak adlandırılacağı düşünülüyor. Sonuçları ise son derece ilginç olabilir. Açık kaynak lisanslı her iki platformun birleştirilmesi geliştiriciler için çok önemli bir fırsat. Dünyanın en yaygın mobil işletim sistemi Android artık çok daha fazla sayıda yerde karşımıza çıkabilir. Diğer yandan Arduino gibi rakipler karşısında Raspberry Pi önemli bir avantaj daha yakalamış olacak.

Kampa gitmeden önce almanız gereken 5 telefon aksesuarı!