Kodlamanın basit ve eğlenceli yolu; Arduino (1)

arduino 1

#İŞBİRLİĞİ

Kabul edelim. Artık teknoloji çağında yaşıyoruz. Ve bu çağda sağlam bir geleceğe sahip olmak için kati suretle yazılım dillerinden bazılarına hakim olmamız gerekiyor. Zaten Milli Eğitim Bakanlığı da kodlama eğitimine hiç olmadığı kadar önem veriyor. Bize kalan ise çocuğumuzu hangi dile yönlendireceğimiz. Bu yazımızda, size kodlama dillerinden biri olan Arduino hakkında bilgi vereceğiz.

Basit, kullanışlı, eğlenceli ve somut deneylere dayanan bir dil; Arduino

Öncelikle şunu belirtmemiz gerekiyor. Günümüzde artık hemen hemen herşey bilgisayar kontrolünde. Yani artık birşeyler üretmek için salt insan gücüne ihtiyaç duyulmuyor. Günümüzde insanların yaptığı pek çok işi artık makinalar yapıyor. Bu makinaların işleyişini ise yazılan kodlar belirliyor.

İşte böyle bir dünyada yazılım ve kodlama bilmeden geleceğe hazırlanmak pek de kolay olmayacaktır. O yüzden çocuklarımız için basit kodlama dillerinden yola çıkarak onları geleceğe hazırlamamız da mümkün. Bunun en eğlenceli yollarından biri ise Arduino. Peki Arduino nedir ve nasıl kullanılır. Şimdi biraz bunlara değinelim.