Crytek’in Durumu Belirsizliğini Koruyor

Crytekin Durumu Belirsizliğini Koruyor

Crytek’in iflasın eşiğinde olduğu yönünde çıkan haberler yapılan resmi açıklamayla yalanlanmış olsa da, stüdyonun geleceği belirsizliğini koruyor.

Üç Türk kardeş tarafından 1999 yılında Almanya’da kurulan ve bugüne kadar oyun dünyasına Far Cry ve Crysis serileri gibi popüler oyunları kazandıran Crytek stüdyosunun mali durumuyla ilgili belirsizlik devam ediyor. Alman oyun dergisi Gamestar tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan haberde stüdyonun iflasın eşiğinde olduğu belirtilmiş ve hatta firmanın çalışanlarına ödeme yapmakta bile zorluk çektiği iddia edilmişti.

Crysis

Gamestar’ın oyun dünyasına bomba gibi düşen bu iddialarının ardından Crytek yetkilileri tarafından resmi bir açıklama yayınlandı ve bu açıklamada, son günlerde ortaya çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Gamestar tarafından ortaya atılan bu dedikoduları yalanlayan stüdyo Homefront: The Revolution, Hunt: Horrors of the Gilded Age, Arena of Fate ve Warface üzerinde çalışmaya devam ettiklerini açıkladı.

Crytek cephesinden gelen bu resmi açıklama stüdyonun iflasın eşiginde olduğu yönünde çıkan haberleri bastırmış olsa da, kısa bir süre sonra konuyla ilgili ortaya çıkan yeni bir haber, bu iddiaları bir kez daha alevlendirdi. Crytek stüdyosunun çalışanlarıyla konuşma şansı yakaladığını belirten Kotaku sitesi, bu çalışanların Gamestar haberinde bahsedilen mali sorunları doğruladığını belirtti. Microsoft’un Ryse 2 planlarını iptal ettiğini ve Microsoft anlaşmasını kaybeden Crytek’in zor durumda olduğunu iddia eden Kotaku, Mart ayından beri 100’e yakın çalışanın stüdyodan ayrıldığını belirtti.

The Last Guardian Yapımcıları Yeni Oyuna Geçti