Isuzu D-Max Modelini Türkiye’de Üretmeye Başladı

Isuzu D MAX 2012

Ticari araçlar konusunda köklü bir geçmişe sahip Isuzu, 2014 yılıyla birlikte önemli bir karar alarak, büyük satış rakamlarına ulaşan D-Max modelini Türkiye’de üretmeye başlamıştı.

Uzun zamandır gündeminde olan D-Max üretim projesini sonuçlandıran Anadolu Isuzu, ilk yerli pilot D-Max’i 18 Şubat 2014 tarihinde Şekerpınar fabrikasında düzenlenen törenle üretim hattından indirdi. Seri üretimine başlanan yerli D-Max ilk kez Haziran ortasında satışa sunuluyor.

Türkiye, D-Max’in üretildiği ülkeler arasında dünyada yedinci, Avrupa’da ise ilk ülke oldu. Avrupa satış adetleri sıralamasında ise Türkiye; 2013 yılı ve 2014 yılı ilk dört ayında İngiltere’ den sonra ikinci sırada yer alıyor. 2014 yılının ilk 4 ayında Türkiye pick-up pazarında yüzde 28 daralma yaşanırken, D-Max pazar payını yüzde 22’ ye çıkarmayı başardı.

Türkiye’de üretilen ilk modern pick-up olan D-Max, dünyanın en çok talep gören pickup’ların başında geliyor. D-Max’ in İngiltere, Avustralya ve Almanya gibi ülkelerde aldığı sayısız başarı ödülü bulunuyor.

xrunner 600

2004 yılından bu yana Türkiye’ye ithal edilen ve bugüne kadar 23 bin adedin üzerinde satılan D-Max’ in hem 4×2 hem de 4×4 çift kabin modellerinin baz ve lüks olmak üzere ikişer versiyonu üretilecek.

D-Max, Türkiye’de seri olarak üretilecek ilk ve tek 1 ton taşıma kapasiteli pick up. Yerli üretim sayesinde Anadolu Isuzu, pazardan gelen talepler doğrultusunda esnek üretim kabiliyetine sahip olacak.

.D-Max üretimi, kamyon fabrikası içinde N serisi üretim hatları paralelinde kurulan karoseri, ana montaj ve trim hatlarında yapılıyor. Sadece montaj değil, kaynak, boya, kataforez kaplama ve tüm kontrol, test işlemlerini içeren A’ dan Z’ ye bir üretim prosesine sahip. D-Max üretim hattı yılda 10.000’ in üzerinde D-Max üretmeye uygun. Bu yılki Pazar koşullarına göre 2014 yılı üretimi 2.000 adet seviyelerinde gerçekleşecek.

Araçlar, 163 beygir güç üreten çift turbolu 2.5 litrelik dizel motor ve 6 ileri manuel şanzımanla donatılacak. Otomatik şanzımanlı V-Cross paketi ve tek kabin versiyonu ise bir süre daha ithal edilmeye devam edilecek. 2.el değeri, dayanıklıve güçlü motoru ile kendini kanıtlayanbir model olması, ayrıca Türkiye geneline
yayılmış 120 satış sonrası servis noktası , rekabetçi fiyat pozisyonu ile de iddiasını perçinliyor.

Ninja Kaplumbağalardan Yeni Video