Crytek Gizemli Bir Proje İçin Kolları Sıvdı

Crytek Crysis 3

Ryse’ın beklentilerin altında kalmasının ardından iflasın eşiğine gelen Crytek, stüdyoyu mali sıkıntılardan kurtaracak yeni bir oyun için kolları sıvadı.

Crysis ve Far Cry gibi başarılı serileri oyun dünyasına kazandıran Alman oyun stüdyosu Crytek, 2013 yılında Xbox One’a özel olarak piyasaya sürdüğü yeni oyunu Ryse: Son of Rome’la istediği başarıyı yakalayamamış ve büyük yatırımlar yaptığı bu oyunun beklentileri karşılamaması sonucu iflasın eşiğine gelmişti.

Crytek Finansal Aciklama Yapti!

Kendisini içinde bulduğu bu mali sıkıntılar yüzünden bünyesinde bulundurduğu birçok önemli ismi rakiplerine kaptıran ve yapım aşamasındaki Homefront: The Revolution ve Ryse 2 gibi oyunları terk etmek zorunda kalan Crytek bir süredir sessiz kalmış olsa da, bu sessizliğini nihayet bozdu ve heyecan verici bir projeye başladıklarını duyurdu.

Crytek kurucusu Faruk Yerli tarafından yayınlanan açıklamada, stüdyonun dev bir proje için henüz açıklayamadıkları önemli bir ortakla anlaştığı ve bu anlaşma sonrası içinde bulundukları mali sıkıntıları geride bırakabilecekleri duyuruldu. Bu gizemli proje hakkında herhangi bir detay paylaşılmaktan kaçınılmış olsa da, Yerli’nin açıklamalarına bakılacak olursa Crytek önemli bir serinin yeni oyununu geliştirmek için görevlendirilmiş gibi görünüyor.

Samsung Düşük Maliyetli Telefonlara Odaklanacak