Crysis için yolun sonu göründü!

crysis

Yerli kardeşler tarafından kurulan Crytek’in geliştirdiği FPS serisi Crysis artık yolun sonuna gelmiş durumda. Keza artık oyunun online sunucuları da kapanıyor.

Crytek’in biz Türk oyun severlerde apayrı bir yere sahip olduğunu söylemek, sanırım yanlış bir ifade olmayacaktır. Yerli kardeşler tarafından kurulan stüdyo, şimdiye kadar geliştirdiği hemen hemen bütün oyunlarda Türkçe dil desteğini esirgemedi.

Aslına bakılırsa bizler için Crytek efsanesi 2007 yılında satışa sunulan Crysis ile başladı. O zaman hiç bir oyunda Türkçe alt yazı desteği bile yokken, Crytek AAA seviyesindeki oyununda Türkçe dublaj seçeneğine de yer vermişti.

Nitekim her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi, Crysis macerası da artık yolun sonuna gelmiş gibi gözüküyor.

Crytek, Crysis’in fişini çekmeye hazırlanıyor

Yaklaşık olarak 11 yıldır oyun severlere hizmet veren Crysis sunucuları 11 Ekim itibariyle tamamen kapatılacak. Crytek bu duyuruyu oyunun resmi Facebook sayfası üzerinden yaptı. Yapılan açıklamada, oyunda yeterli sayıda oyuncunun bulunmaması ve eşleşmelerin tamamlanmasına bile sıkıntılar yaşanması üzerine bu kararın alındığı belirtildi.

Şunu da dip not olarak belirtmek gerekiyor. Aslına bakılırsa Crytek 2011 yılına kadar online tarafta GameSpy ile işbirliği halindeydi. Fakat 2011’de GameSpy’ın kapanmasından sonra kendi sunucularını kurmak zorunda kalmışlardı.

Zaten GameSpy’ın kapanmasıyla birlikte, bu sunucudaki birçok oyun sever de hesaplarını kapatmış ve bir daha yeni hesap açmaya uğraşmamıştı. Kısacası, Crytek’in aldığı kararın geç kalınmış bir karar olduğunu söylemek bile mümkün.

Black Ops 4 için yeni video yayınlandı