Covid-19 teşhisi konan goril, Trump’a uygulanan tedaviyle iyileşti

Covid-19 teşhisi konan goril, Trump'a uygulanan tedaviyle iyileşti

San Diego Hayvanat Bahçesi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, yaşlı bir gorilin Trump’a uygulanan tedavi ile Covid-19 virüsünden kurtulduğunu bildirildi. Son teknoloji sentetik antikorlarla tedavi sağlıyor. Goril tedaviden önce ağır hastaydı.

San Diego Hayvanat Bahçesi Safari Parkı’ndaki 48 yaşındaki Winston, 11 Ocak’ta dışkı örneklerine göre pozitif çıktı. Aynı şekilde pozitif çıkan bir kaç goril daha tespit edildi. Virüsün büyük maymunlara doğal yollara buluşması bilinen bir vakaydı. Onca korumaya ve bulaştığı donanım kullanılmasına rağmen asemptomatik bir personel ile temas nedeniyle gorilin testi pozitif çıktı. Hayvanat bahçesini ve safari parkını işleten San Diego Zoo Global yaptığı açıklamada, “Yakın zamanda Kaliforniya’da tespit edilen yeni, oldukça bulaşıcı bir koronavirüs türü ortaya çıktı” dedi. Yapılan açıklamada “Goriller, koronavirüsün yakın zamanda keşfedilen yeni ve epey bulaşıcı bir türüne yakalandı” dendi.

Covid-19 teşhisi konan goril, Trump'a uygulanan tedaviyle iyileşti

Winston ve birlikte kaldığı diğer goriller yakın incelemeye alınmış, bazı gorillerin öksürük, burun akıntısı ve halsizlik belirtileri gözlemlenmişti. İleri yaşı, başka rahatsızlıkları ve belirtileri nedeniyle Winston anestezi kullanılarak tedaviye alınmıştı. Winston’ın tedavisinde, ABD eski başkanı Donald Trump’ın Covid-19 tedavisinde de kullanılan “monoklonal antikor”a başvuruldu. Açıklamada “Winston’ı tedavi eden veterinerler, antikorların gorilin iyileşmesinde önemli rol oynamış olabileceğine inanıyor” ifadesi yer aldı. Batı Afrika düzlük gorili adı verilen soyu tükenme tehlikesi altındaki türe ait Winston, hayvanat bahçesine 1984‘te getirilmişti.

PlayStation5 satışında kalabalık ezilme tehlikesi geçirdi: Polis müdahale etti! (Video)