Coronavirus fırsatçıları No-Attack ürününü Instagram’dan pazarlamaya başladı!

No-Attack

Coronavirus’e iyi geldiğini söylenen No-Attack isimli ürün, ünlü isimler tarafından Instagram’dan pazarlanmaya başlandı. Peki, işin aslı ne?

Toplumların ahlaksızlığı her zaman felaket durumunda ortaya çıkar. Bir deprem sonrası o bölgedeki fırsatçıların ekmeğin fiyatını 5 TL’ye kadar çıkardığına çoğu kez şahit olduk. Hükümetler böyle durumlarda direkt devreye girerek, bu fırsatçılığın önüne geçmeyi başarıyor. Şimdi de Coronavirus ile sosyal medyada No-Attack isimli ürün hızla yayılmaya başlandı.

Samsung coronavirüs için yeni önlemler aldı!

Ünlü isimler tarafından Instagram ve Twitter gibi sosyal medya mecralarında paylaşılan No-Attack isimli ürünün üstüne basa basa coronavirus’e iyi geldiği söyleniyor. Ancak ilacın coronavirus’e iyi geldiği hakkında henüz kanıtlanmış bir şey bulunmuyor.

No-Attack

Bazı ünlü isimler bu ilacın reklamını yaparken, “Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, vücut direncini artırıyor. Hatta enfekte olmuşsanız bile kolaylıkla atlatmanızı sağlıyor. Corona da dahil tüm grip türlerine karşı bağışıklık sisteminizi güçlendiriyor.” ifadelerini kullanıyor.

Bu ilaç için bir de Uzman Doktor Eda Albayrak’ın fotoğrafını kullanarak afiş hazırlamış. Afişte Eda Albayrak’ın adı değiştirilerek Op. Dr. Jessica Porghuca yazılmış ve “Pharmacy program anabilim dalı başkanlığı 2007-2018 kara mürver araştırması raporuna göre” ifadesi eklenerek ilaç için araştırma yapılmış imajı sağlanmış.

Uzman Doktor Eda Albayrak bu fotoğrafı gördükten sonra, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı ve yasal yollara başvuracağını söyledi.

Şimdilik bu tip coronavirus’e iyi geldiği söylenen takviye gıdalardan ve ilaçalardan uzak durmanızı öneriyoruz. Sağlık Bakanlığı tarafından bu tip ilaç ve takviye gıdalar önerilmedikçe kullanmamaya özen gösterin. Hele hele Instagram, Twitter ve Facebook gibi platformlardan pazarlanan tüm tıbbı ilaç ve ürünlerden şiddetle uzak durun.

Bu tip ilaçlar bağışıklık sistemini güçlendirse bile coronavirus’e yüzde 100 etkili bir çözüm sağlamayabilir. Bakalım Sağlık Bakanlığı, coronavirus’ü fırsata çevirmeye çalışan bu tip olaylara müdahale edecek mi?