F8 Konferansı Corona Virüsüne takıldı

f8 konferansı donanım günlüğü feyabu

Corona Virüsü tüm dünyada her sektörü sekteye uğratmaya devam ediyor. Son olarak Facebook’un düzenlediği F8 konferansı virüs tehlikesi nedeniyle iptal edildi.

Corona Virüsü hala tüm dünyada etkisini göstermeye devam ediyor. Her ne kadar virüs için tedavisi, ilacı bulundu şeklinde iddialar ortaya atılsa da hala somut bir adım ortalıkta gözükmüyor. Bu yüzden gelecek planlamalar da virüsün devam edeceği şeklinde planlanıyor. Öyleki yazın planlanan etkinlikler dahi iptal ediliyor. Bu etkinliğe Facebook’un F8 konferansı da dahil oldu.

Mobil Dünya Kongresi‘de hatırlanacağı üzere Şubat ayının sonunda yapılacakken virüs nedeniyle iptal edilmişti. İptal edilmeden önce zaten birçok teknoloji devi etkinliğe virüs nedeniyle katılmayacağını söylemişti. Bu durum virüsün ne kadar etkin ve tehlikeli olduğunu gözler önüne sürüyor. Hala ilk vakanın bulunamamış olması (“indeks vaka” olarak da bilinen virüse ilk yakalanan kişi, hastalığa karşı alınacak önlemlerde yol gösterici olarak görülüyor) tedavinin de aslında bir nevi uzak olduğunu gösteriyor.

F8 konferansına Corona Virüsü engeli

F8 Konferansı İnternet Üzerinden Etkinlik Yapılacak

Bu durumlardan dolayı Facebook Mayıs ayında gerçekleştirmeyi düşündüğü F8 konferansını iptal etme kararı aldı. Bilindiği üzere bu konferansta firma kendi bünyesindeki özellikle Facebook, Instagram, Whatsapp üzerindeki yeniliklerini tanıtıyor. Geçtiğimiz yıl büyük bir gösterişle yapılan etkinlik bu sene normalde 5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan etkinliğin iptal edilmesiyle internet üzerinden yapılacak bir etkinlik tercih edilecek.

Facebook konu hakkında yaptığı açıklamada ”COVID-19 ile ilgili artan endişeler ışığında, geliştirici ortaklarımız, çalışanlarımız ve F8’i düzenlemeye yardımcı olan herkesin sağlığına ve güvenliğine öncelik vermek için bu yıl F8’in yüz yüze bileşenini iptal etme konusunda çok zor da olsa bir iptal kararı verdik. Facebook şirketi olarak, F8 etkinliğini yerel olarak düzenlenen etkinlikler, videolar ve canlı akış içeriğiyle değiştirmeyi planlıyoruz’‘ ifadelerini kullanıldıktan sonra şirket etkinliğin iptal edildiğini yazılı olarak basına iletmişti.

 

Amazon 1 milyondan fazla ürünün satışını yasakladı!