Corona virüsle mücadele için drone kullanılacak

Amazon drone ile kargo

Çin, pek çok büyük kenti bir süredir etkisi altına alan Corona virüsle mücadele için drone kullanılacak. Birçok şehirde havalanan bu dronelar, vatandaşları uyarmak amacıyla kullanılıyor.

Ülke, geçtiğimiz 2019 yılının sonlarında ortaya çıkan ve pek çok kişinin ölümüne neden olan Corona virüsüyle mücadele etmek için her türlü yolu deniyor. Bunlardan birisi de Shenzhen şehri üzerinde uçan dronelar. Hızla yayılan görüntüler, ülke genelinde pek çok şehirde droneların kullanılmaya başladığını gösteriyor. Yetkililer, bu droneları özellikle vatandaşları uyarmak için kullanıyor. Bunlardan ilki, havadaki bakteriler yoluyla bulaşan Corona virüsü enfeksiyonundan korunmak için Çinli vatandaşlardan maskelerini takmalarını isteyen hoparlörlü dronelar.

Corona virüsle mücadele çeşitleniyor

Bir diğer uyarı yöntemi ise QR kodu yazılı posterlere sahip dronelar aracılığıyla gerçekleşiyor. Vatandaşlar, bu kodu cep telefonları aracılığıyla okuttuklarında sağlık durumları kaydediliyor. Yetkililer, bu kayıtları muhtemelen vatandaşların sağlık durumunu takip edebilmek ve bilgi sağlayabilmek için tercih ediyor.

Corona virüs hakkında yeni

Virüs, her ne kadar şimdiye dek büyük oranda Çin içerisinde tutulsa da birçok sektörü olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Virüs, her ne kadar şimdiye dek büyük oranda Çin içerisinde tutulsa da birçok sektörü olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Hatırlayacağınız üzere birçok şirket, salgın nedeniyle İspanya’nın Barcelona kentinde düzenlenecek olan Mobil Dünya Kongresi’nden (MWC) çekileceğini söylemişti.

Pek çok dev şirketten birbiri ardına gelen çekilme kararları ise etkinliğin gidişatını olumsuz yönde etkilemiş ve etkinliğin iptal edilmesine karar verilmişti. John Hoffman tarafından yapılan açıklamalarda, alınan iptal kararının nedeni olarak etkinliği son derece zor bir duruma sokan Corona virüsü gösterildi.

Corona virüs hakkında rahatlatan açıklama