Yeni Ford Ranger Avrupa’da talep yağmuruna tutuldu!

Ford Ranger

#İŞBİRLİĞİ

Amerikan otomotiv devi Ford’un sevilen pick-up modeli Ford Ranger, Avrupa’da inanılmaz talep görüyor. Öyle ki fabrikaların mevcut üretim hızı artan satış talebine yetişemez duruma geldi.

1999 yılında Avrupa’da satılmaya başlanan popüler Amerikan pick-up’ı Ford Ranger yirmi yıl gibi kısa bir sürede tüm pazarı domine etmeyi başardı. 2012’de gelen üçüncü nesille iyiden iyiye yükselişe geçen bu Ranger; 2015’te gelen amiral gemisi versiyonu “Willdtrak” ile aynı yıl Avrupa’nın en çok satan pick-up‘ı olmayı başardı. Sonraki birkaç yıl içinde ise  segmentinde yapılan satışların yaklaşık %30‘unu tek başına karşılar hale geldi. Şimdilerde ise 2019 modeli ile Avrupa’daki 20‘den fazla ülkede deyim yerindeyse peynir ekmek gibi satılıyor.

Ford Ranger, 2019’da gelen dördüncü nesil modeli ile başarısını taçlandırdı!

Bu yıl kuşak atlayan Ranger, 2019 model yılı ile başlayan dördüncü nesil modeliyle Avrupa’daki başarısını katlayarak arttırıyor. Şu an Avrupa’daki pazarda oldukça iyi durumda. Öyle ki Avrupa’daki artan talebe mevcut üretim kapasitesi karşılık veremez hale geldi. Amerikan otomotiv devi Ford ise çareyi modelin Güney Afrika’daki üretim tesisine üretim hızının iki katına çıkarılması talimatını vermekte buldu.

Continental Ford Focus için 48V hafif hibrid motoru üretti!

Ford Ranger, dördüncü nesille gelen taze kanın etkisi ve artan talebin yarattığı özgüven patlaması ile şimdilerde, eski kıtadaki en güçlü yerli rakibi Volkswagen Amarok‘a adeta meydan okumakla meşgul. Dahası Avrupa’da kendisi gibi deplasmanda olan Nissan Navara, Toyota Hillux, Isuzu D-Max ve Mitsubishi L200 gibi Asyalı rakiplerine de deyim yerindeyse kafa kaldırtmıyor. Görünen o ki en azından bu yıl sonuna kadar bu ticari baskıyı devam ettirecek.

Ford Ranger