Clubhouse artık herkese açık! Davet sistemi kalktı

Clubhouse artık herkese açık! Davet sistemi kalktı

Sosyal medyada yeni olmasına rağmen ciddi anlamda popülerlik kazanan Clubhouse uygulaması herkese açılıyor. Daha önce ancak başkasının davetiyle girilebilen uygulama artık herkese açık olacak. Peki yeni sistem nasıl olacak? İşte detaylar.

Clubhouse uygulaması sadece ses üzerine kurulu bir uygulama. Uygulama özellikle Elon Musk’ın adından söz etmesiyle popülerlik kazandı. Ancak uygulamayı kullanan birinin davetiyle girilebilen platform artık herkese açık olacak. Uygulamaya girmek isteyenlerin artık bekleme listesine ihtiyacı olmayacak. Şirket bu değişikliğe ek olarak logosunu da değiştirdi. Yeni bir sistemle gelen uygulama yeni bir tasarımla karşımıza çıkacak.

Clubhouse artık herkese açık! Davet sistemi kalktı

Şirket, uygulamada her gün yarım milyon sesli sohbet odası açıldığını duyurdu. Uygulamanın Android versiyonu Mayıs ayında yayınlandı. Clubhouse, uygulamaya Mayıstan bu yana 10 milyon kişinin kaydolduğunu iddia ediyor. Şirket uygulamaya geçen hafta bir doğrudan mesaj sistemi de ekledi ve topluluğun şimdiden 90 milyon mesaj gönderdiği ortaya çıktı. Bu arada, kullanıcılar ortalama olarak Clubhouse’da günde bir saatten fazla zaman harcıyor. Clubhouse, diğer sosyal medya uygulamalarının ne sıklıkta güncellendiğine benzer bir tempoda, her iki haftada bir büyük güncellemeler yayınlayarak işleri taze tutmayı planlıyor. Clubhouse ciddi bir popülerlik elde etse de gelen sert rekabetle karşı karşıya. Twitter, Facebook, Instagram, Discord ve Spotify’ın kullanıcıları da son aylarda sesli sohbet odalarına taşındı. Uygulamayı herkese açmak, büyümeye devam edecek gibi görünen Clubhouse için önemli bir adım.

Koronavirüs Delta mutasyonu aşı yaptırmayan kişilerde daha fazla yayılacak: Endişe veren açıklamalar yapıldı