Twitter Satın Al butonu artık herkese açık

twitter 11

Twitter bir süredir bazı tweetler üzerinde “buy/satın al” butonu gösteriyordu ancak bu buton sadece sınırlı bir kullanıcı kitlesine ulaşacak şekilde test ediliyordu.

Screen-Shot-2015-09-14-at-3.39.36-PM[1]

Popüler mikro blog servisi şimdi yeni bir kararla Satın Al butonunu herkesin kullanımına açtı. Diğer bir deyişle, tüm Twitter kullanıcılarının görebileceği şekilde genel kullanıma soktu. Böylece reklamverenler artık belli ürünleri için Twitter üzerine satın al butonu yerleştirebilecekler.

Twitter’ın Relay ismini verdiği bir araç seti sayesinde reklamverenler, tweetlerine satın al butonu ekleyebilecekler. Online alışveriş siteleri için bu anında Twiter üzerinde satın almayı sağlayan bir link işlevi görecekken, uygulama geliştiriciler için de uygulama içi satın alma işlemlerinde kullanabilecekleri bir araç olarak kullanılabilecek.

Böylece Twitter, uzun zamandır sorun yaşadığı “gelir yaratma” meselesinde önemli bir adım atmış oluyor Relay sisteminin sadece Twitter üzerinde değil, üçüncü parti uygulamaların içindeki satın alma işlemlerinde de kullanabilmesi Twitter’ı geniş çaplı alışveriş işlemlerine alt yapı sağlayan bir dijital bankaya çeviriyor. Eğer Relay sistemi başarılı olur ve yaygınca kullanılırsa Twitter da büyük bir gelir kaynağı elde etmiş olacak.