Citröen Ami Türkiye fiyatı resmiyet kazandı

ami 1

Yakıt fiyatlarının alıp başını gittiği şu günlerde, kısa mesafe için uygun fiyatlı bir çözüm arayanların imdadına yetişecek olan Citroen Ami’nin Türkiye satış fiyatı belli oldu.

Citröen Ami Türkiye fiyatı resmiyet kazandı. Gerek tasarımı gerek boyutlarıyla kendisine has bir kitleye hitap eden 4 tekerlekli bisiklet kategorisindeki Citroen Ami, bugün itibariyle Türkiye’deki perakende satışına resmen başladı. İlk olarak kurumsal satışla başlayan Citroen Ami’nin macerasının perakende satış ile devam etmesi, markanın hedeflerine bir adım daha yaklaşmasını sağlayacak.

ami

B1 sınıfı ehliyete sahip 16 yaş üzerindeki tüm vatandaşların kullanabileceği Citroen Ami, daha önce de belirttiğimiz üzere dört tekerlekli bisiklet olarak geçiyor. Yani bu araç, bir otomobil gibi istediği her otoyol ve/veya köprüyü kullanamaz. Biraz daha detay vermek gerekirse, Citroen Ami ile İstanbul’daki iki boğaz köprüsünü kullanamaz, Avrasya tünelinden geçemezsiniz. Zaten aslında bu aracın tek şarjla en fazla 75 kilometre yol alabildiğini ve maksimumum hızının da saatte 45 km olduğunu hesaba kattığımızda, bu yolları kullanması çok mantıklı da olmazdı.

Citröen Ami Türkiye fiyatı resmiyet kazandı

Citroen Ami en ucuz

Tamamen elektrikli olan motoru, 8 beygir güç ve 40 Nm tork üretebiliyor. Maksimum hızı olan 45km/s hızına 10 saniyede ulaşabilen araç, standart bir priz üzerinden 3 saatte bataryasını %100 oranında doldurabiliyor.

ami 1

Gelelim aracın satış fiyatına. Eğer kendinize Citroen Ami almak isterseniz, gözden çıkarmanız gereken tutar 219.000-TL olmalı. Tabi eğer aracınızı kendinize göre modifiye etmek ve ilave donanımlardan faydalanmak isterseniz, bu fiyatın 300.000-TL’ye kadar çıkabileceğini de unutmayın.

Telegram kurucusu, ücretli özelliklerin yakında geleceğini doğruladı