Çin’de otoyol çöktü! En Az 12 Ölü ve Düzinelerce Kayıp

Çin'de otoyol çöktü! En Az 12 Ölü ve Düzinelerce Kayıp

Çin’de yoğun yağışlar sebebiyle köprü çöktü. İşte tüm detaylar.

Cuma gecesi batı Çin’de şiddetli yağmur nedeniyle bir otoyol köprüsünün bir kısmının çökmesi sonrasında en az bir düzine kişi öldü ve çok daha fazlası kayıp kaldı. Bu, üç aydan kısa bir süre içinde ülkede meydana gelen ikinci ölümcül olaydı. Devlet medyası Cumartesi öğleden sonra erken saatlerde 12 ceset ve yedi aracın bulunduğunu, bir kişinin kurtarıldığını ve 31 kişinin hâlâ kayıp olduğunu bildirdi. Resmi Xinhua haber ajansının Cumartesi günü yayınladığı bir fotoğraf, otoyolun bir yönündeki bir köprünün nasıl yıkıldığını, neredeyse dik bir şekilde aşağıya doğru kıvrılarak çalkantılı, çamurlu bir nehre dönüştüğünü gösterdi.

Çin'de otoyol çöktü! En Az 12 Ölü ve Düzinelerce Kayıp

Yetkililere göre, Acil Durum Yönetim Bakanlığı başkanı Wang Xiangxi Cumartesi sabahı bölgeye gitti ve 869 kişi, 93 araç, 41 drone, 20 tekne ve bir sonar sisteminin dahil olduğu kurtarma çalışmasını yönetti.  Hem ülkenin en üst düzey lideri Xi Jinping hem de ülkenin ikinci en yüksek lideri Başbakan Li Qiang, topyekun kurtarma çalışmaları emrini verdi.

1 Mayıs’ta şiddetli yağmur nedeniyle meydana gelen önceki felaketten sonra da benzer talimatlar yayınlamışlardı. Güneydoğu’da bir tepenin yamacından geçen otoyolun bir kısmının, görünüşe göre altında başlayan toprak kayması nedeniyle çökmesi sonucu en az 48 kişi ölmüştü. Bay Xi, ülke genelindeki yerel yönetimlerin bu tür riskleri belirleme ve bunlarla başa çıkma konusuna daha fazla dikkat etmelerini emretti.

Samsung Galaxy telefonları için uydu bağlantı özelliği geliyor

.