Samsung Galaxy telefonları için uydu bağlantı özelliği geliyor

sw2

Samsung, Galaxy akıllı telefon serisine uydu iletişimini eklemeye hazırlanıyor. Android Authority, mobil uygulamalarda bununla ilgili kod dizeleri keşfetti bu da, Samsung Galaxy telefonlarının yakında bu özelliği alabileceğini gösteriyor

Daha spesifik olarak, Samsung’un Acil Durum SOS, Mesajlar ve Telefon uygulamalarında sırasıyla “uydu modu” ve “uydu üzerinden acil durum mesajları” ifadeleri bulundu. Bu, teknoloji devinin Apple tarafından başlatılan uydu bağlantısı yarışına girmeye hazırlandığı anlamına geliyor. Ancak, özelliğin ne zaman yayınlanacağı veya hangi telefon modelleriyle uyumlu olacağı henüz belli değil. Android Authority’ye göre, bu özellik Android 15 işletim sistemiyle birlikte gelebilir, ancak firmanın One UI 7 arayüzüne entegre edilmesi daha uzun sürebilir.

Samsung

Firmanın telefonlarında uydu iletişimini tanıtması şaşırtıcı olmazdı. Bu özellik, Apple’ın iPhone 14 ile uydu bağlantısını tanıtmasından beri söylentilerde yer alıyordu. Samsung yöneticisi Park Yong-in, 2024’te Galaxy telefonlar için çift yönlü uydu bağlantısı bile vaat etti, ancak bu özellik en son Galaxy Z Fold 6 ve Flip 6’da hala mevcut değil. Bir yazılım güncellemesinin bu cihazlarda uydu bağlantısını etkinleştirmesi mümkün olabilir.

Apple’ın sınırlı acil durum mesajlaşma odağının aksine, Samsung’un uydu bağlantısının acil durumların ötesine geçerek kullanıcıların herhangi bir uygulama üzerinden mesaj göndermesine olanak tanıyacağı söyleniyor. İlginçtir ki, Google Pixel telefonları da uydu bağlantısı belirtileri gösterdi, ancak bu özellik Pixel telefonları için de aktif değil. Bu toplu kanıt, Galaxy modelleri de dahil olmak üzere Android telefonlar için uydu mesajlaşmasının önümüzdeki aylarda mevcut olabileceğini gösteriyor.

Xiaomi Smart Band 9, 21 güne kadar pil ömrüyle piyasaya sürüldü