Çin yapay zekanın beyni konumunda olmak istiyor

çin yapay zeka

Çin son zamanlarda teknoloji bazlı ekonomi programı geliştirmeyi düşünüyor. Hükümet bu doğrultuda yapay zeka konusunda hedef ülke olmak için projeler geliştirmeyi ve yatırımcıları da ülkeye çekmeyi düşünüyor.

Çin hükümeti son zamanlarda ekonomi politikaları konusunda daha farklı ve yenilikçi adımlar atmayı düşünüyor. Hükümet bu plan doğrultusunda ilk olarak enerji konusunda alternatiflere yönelirken teknoloji yatırımlarını da unutmuş değil. Yapay zeka merkeze konularak oluşturulan proje kapsamında 2020 yılında yükselen güç olmak, 2025 yılında ise 50 milyar doların üzerinde bir büyüklüğe ulaşmak ana proje hedefi olarak gözüküyor. Bu plan çerçevesinde yeni AR-GE yatırımları yapılması oldukça olası gözüküyor.

Bilim ve teknoloji bakanlığının yaptığı planlara göre 2020 yılında üst düzey olarak tasarlanan yapay zeka araştırma tesislerine sahip olunması beklenirken, 2030 yılı içinde inovatif teknolojilerin merkezi haline gelinmesi ve 150 milyar dolarlık pazar büyüklüğüne erişilmesi gibi bir hedef konulmuş bulunuyor. Son zamanlarda yenilenebilir enerji alanında da birçok hamleler yapan hükümet ekonomik programını çok çeşitli sonuçlara bağlayarak büyüme rakamlarına çok daha fazla katkı yapmayı düşünüyor. Yapay zeka alanına yapılan bu yatırımlar ile gelecekte ortaya çıkan yeni ekonomi sistemini doğru yorumladığı birçok otorite tarafından anlaşılmış durumda.

Sonuç olarak yakın gelecekte sadece Çin hükümeti özelinde olmamakla birlikte, birçok ülke hükümetlerinden de bu tip yapay zeka hamleleri beklememiz oldukça mantıklı bir durumu olabilir.

Tor, ağını hackleyen kişiler 4000$ ödüle sahip olacak