Çin Windows’u Tüm Bilgisayarlarından Kaldıracak

Microsoft CEOsu Çin Yetkilileriyle Görüştü

Son aylarda Microsoft’a karşı pek de sıcak olmayan bir tavır sergileyen Çin hükümeti, şimdi de Windows’un hükümet biligayarlarında kullanımını engelleyecek.

Teknoloji dünyasının en önemli pazaraları arasında yer alan Çin’de hükümetle yıldızı bir türlü barışmayan Amerikalı teknoloji devi Microsoft’un ülkedeki sıkıntıları önümüzdeki dönemde de artarak devam edecek gibi görünüyor. Ülke güvenliğini tehdit ettiği gerekçesiyle devlet dairelerinde Windows 8’in kullanımını Mayıs ayında yasaklayan Çin hükümeti, birkaç ay önce de Microsoft‘u tekelcilik girişiminde bulunmakla suçlayarak firmanın ülkedeki ofislerine baskınlar düzenlemişti.

Windows_7

Yabancı firmalara pek de sıcak davranmamasıyla zaman zaman eleştirilere maruz kalan Çin hükümeti, şimdi de gözünü Microsoft‘un popüler işletim sistemi Windows‘a dikti. Windows 8’i yasaklamakla yetinmeyen Çin hükümeti, şimdi de işletim sisteminin hükümet bilgisayarlarında kullanımını hepten yasaklamayı planlıyor.

Çin’in bu beklenmedik kararının arkasındaki sebep olarak ise güvensizlik gösteriliyor. Son günlerde devlet gazetelerinde çıkan haberlerde konu hakkında konuşan akademisyenlerin hükümeti bir an önce yerli bir işletim sistemine geçme yönünde uyarması, hükümetin gerekli adımlrı atmak için temel hazırlaması olarak değerlendiriliyor.

Lenovo Akıllı Bileklik Piyasaya Sürüldü