Çin Microsoft’u Bilgileri Saklamakla Suçladı

Çin Microsoftu Bilgileri Saklamakla Suçladı

Geçtiğimiz ay başlatan bir soruşturma kapsamında Microsoft’u inceleme altına alan Çin hükümeti, firmanın bazı verileri kendilerinden sakladığını açıkladı.

Amerikalı teknoloji devi Microsoft ile Çin hükümeti arasında bir süredir devam eden gergin süreç, geçtiğimiz ay Çin yetkililerinin ülkedeki Microsoft ofislerine baskın düzenlemesiyle daha da ciddi bir hal almıştı. Microsoft’un Çin’de uygulanan tekelcilik karşıtı yasaları ihlal etmiş olabileceği iddialarıyla başlatılan bu soruşturma kapsamında firmanın ofisleri birkaç kez basılmış ve ofislerde kapsamlı aramalar yapılmıştı.

Microsoft_çin

Konu hakkıda şu ana kadar oldukça sessiz kalan Microsoft, daha önce yaptığı açıklamada bu süreç boyunca hükümet yetkililerine soruşturmalarında yardımcı olacaklarını açıklamıştı. Ancak Çin hükümetinden gelen son açıklamalar, Amerikalı teknoloji devinin bu konuda Çin hükümetini ikna edemediğini gösterdi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Çin Endüstri ve Ticaret Bakanlığı yetkilisi Zhang Mao, firmanın ülkedeki yazılım satışlarıyla ilgili bazı verileri açıklamadığını belirtti. Öte yandan soruşturmanın devam ettiğini belirten Mao, soruşturmanın sonuçlanmasıyla birlikte gerekli bilgilerin hakla paylaşılacağını söyledi.

Yeni Windows Phone 2015 Başında Yayınlanacak