Advanced Warfare Beklentilerin Altında Kalabilir

Call of Duty Advanced Warfare wallpaper

Araştırma şirketi Cowen and Company’nin yeni raporunda, Call of Duty: Advanced Warfare’in serinin eski oyunlarına kıyasla çok daha az satacağı iddia edildi.

Sadece FPS türünün değil oyun dünyasının da en beğenilen serileri arasında yer alan Call of Duty serisinin Sledgehammer Games stüdyosu tarafından geliştirilen yeni oyunu Call of Duty: Advanced Warfare geçtiğimiz aylarda resmi olarak duyuruldu ve oyundan ilk görüntüler oyunseverlerle paylaşıldı. Oldukça sağlam bir hayran kitlesine sahip olan Call of Duty serisini geleceğe taşıyarak seriye yeni bir soluk getirmeyi amaçlayan Advanced Warfare bu yılın en merak edilen oyunları arasında yer alıyor olsa da, analistlere göre oyunun satışları beklentilerin altında kalacak.

callofdutyadvancedwarfare

Oyun dünyasıyla ilgili çalışmalarıyla tanınan araştırma şirketi Cowen and Company’nin yeni raporuna göre, geçtiğimiz yıllarda zirve noktasına ulaşmasının ardından yavaş yavaş düşüşe geçen Call of Duty serisinin satışları Advanced Warfare’la daha da düşecek. Advanced Warfare‘in geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Call of Duty: Ghosts’tan yüzde 40 daha az satacağını iddia eden araştırma şirketine göre yeni oyun, Call of Duty: Black Ops 2’ye oranla ise yüzde 70 daha az satacak.

Şu ana kadar oyunseverlerden gelen tepkilere ve oyunun ön sipariş performansına dayanarak bu iddiayı ortaya atan Cowen and Company‘ye göre, ön siparişlerdeki düşüklük Activision’un iddia ettiğinin aksine tüm oyun sektörünü etkileyen bir duraklığın göstergesi değil.

3D Yazıcı Pazarı Hızla Büyümeyi Sürdürecek