Microsoft Baskılara Rağmen Çin’den Vazgeçmiyor

Microsoft ve Çin Arasındaki Gerginlik Sürüyor

Geçtiğimiz yıl boyunca çeşitli sebeplerle Çin hükümetiyle karşı karşıya gelen Microsoft, ülkede yaşadığı tüm sıkıntılara rağmen Çin’den vazgeçmiyor.

Genel olarak yabancı firmalara karşı pek de sıcak davranmayan Çin hükümeti özellikle Amerikalı teknoloji devi Microsoft‘a karşı oldukça sert bir tutum takınmış ve firmaya karşı çeşitli yaptırımlar uygulamıştı. Ülkede uygulanan tekelcilik karşıtı yasalara uymadığı gerekçesiyle yüklü bir ceza ödemek zorunda kalan Microsoft’un ofisleri Çin polisi tarafından basılmış ve Çin hükümetiyle firma arasındaki gerilim uzun süre devam etmişti.

Microsoft Çin'de Zor Günler Geçiriyor

Çin hükümetinden gelen tüm bu baskılar göz önüne alındığında Microsoft’un ülkedeki çalışmalarını azaltması beklenmiş olsa da, Amerikalı teknoloji devi tam tersi yönde bir strateji geliştirmiş gibi görünüyor. Ucuz iş gücü nedeniyle dünyanın her yerinden firmalar için cazip bir pazar olan Çin’deki etkinliğini arttırmak isteyen Microsoft’un daha fazla telefon parçası üretimi için ülkedeki firmalarla temas halinde olduğu belirtiliyor.

Amerikalı teknoloji devinin Çin’deki bu ısrarında Windows Phone‘u geniş kitlelere yayma isteğinin oldukça etkili olduğu söyleniyor. Zira Windows Phone’u geniş kitlelere ulaştırmak için çareyi gelişmekte olan pazarlara yönelmekte bulan Microsoft, bu pazarlarda yoğun ilgi gören düşük maliyetli telefonları üretebilmesi için Çin’deki ucuz iş gücüne ihtiyaç duyuyor.

Snapchat’in Yokluğu Windows Phone’a Zarar Veriyor