Çin mıknatısla çalışan gökyüzü trenini duyurdu

Çin mıknatısla çalışan gökyüzü trenini duyurdu

Güney Çin mıknatıslar ile çalışan yeni gökyüzü trenini duyurdu. Böylece dünyanın ilk mıknatıslı treni yapıldı. İşte detaylar.

Bir güç kaynağı olmadan askıda kalabiliyor. Bu tarz toplu taşıma sistemlerinin faydaları oldukça açık. Hiç ses çıkarmadan çalışıyorlar, çok az bakım gerektiriyorlar. Çin bu konuda bir ilki gerçekleştirerek yeni trenini duyurdu. Adı gökyüzü treni olan tren şimdiden sosyal medyada fazlasıyla ilgili gördü. Diğer trenlere kıyasla çok daha az enerji kullanan bu trenler aynı zamanda çevreye de yararlı. Kalıcı mıknatıslar, manyetik kuvvet sayesinde 7 gün 24 saat ücretsiz olarak kullanılabiliyor.

Çin mıknatısla çalışan gökyüzü trenini duyurdu

Ülke, dünyanın bilinen tüm nadir toprak elementleri rezervlerinin yaklaşık %40’ına sahip.  İkinci sırada yer alan komşusu Vietnam’ın iki katı anlamına geliyor. Aynı zamanda ülke bu metallerden diğer tüm ülkelerden çok daha fazla maden çıkarıyor. Yani Çin, işleme ve tedarik zincirine kesinlikle hükmediyor diyebiliriz. Projede yer alan, Changsha’daki Ulusal Savunma Üniversitesi’nden profesör Long Zhiqiang, “Sabit mıknatıslı maglev treni, metroları ve hafif raylı sistemleri tamamlayan, kişiselleştirilmiş ve akıllı ulaşım sunuyor” diye konuştu: Çin’e demiryolu taşımacılığında dünyaya liderlik etmesi için yeni bir avantaj sağlayacak. Bu kapsamda bir ilke imza atan ülkenin teknolojisi diğer ülkelere de yansıyacak mı bekleyip göreceğiz. Özellikle trafiğin yoğun olduğu ülkelerde fazlasıyla kullanışlı olabilecek bu teknolojiyi yakında her yerde görürsek şaşırmamalıyız.

Xiaomi Mix Fold 2 stokları sadece 5 dakikada tükendi