Çin kendi işletim sistemini kurdu!

linux

NeoKylin adlı bir kullanıcı; Linux alt yapısını kullanarak yeni bir işletim sistemi tasarladı.

Şu an Çin’deki bilgisayarların yüzde 90’ında Microsoft’un emektar işletim sistemi XP kullanılıyor. Microsoft; işletim sistemleri ile tüm Dünyayı domine etmiş durumda.

Emektar işletim sistemi hâlen çalışsa da gizlilik ve korsanlık olaylarının da yaşanmasına neden oluyor. Çin’deki 10 Windows işletim sisteminden 9’u hâlen korsan Windows.

ABD’li şirket korsanla mücadele etse de nedeni bilinmeyen sebeplerden hep korsana yenik düşen bir firma hâline gelmiş durumda.

NeoKylin adlı kullanıcı Linux altyapısını kullanarak XP’ye benzer bir işletim sistemi tasarladı. Kylin’in bunu yapmasındaki sebep Windows ve Microsoft ürünlerine karşı oluşu.

linux xp

Windows Media Center, Başlat Menüsü ve Office ürünleri de Kylin’in elinden geçip tekrar tasarlanmış. Microsoft ve Çin yetkilileri 2013 yılında karşı karşıya gelmişti.

Bu Karşıya gelişlerin sebebini ise Çin Hükümetini denetleme olayı oluşturuyor. Çin Hükümeti bu olaydan sonra çoğu Windows ürününü Devlet Dairesi olmak üzere işyerlerinde ve evlerde kullanılmasını bile yasaklamıştı.

Angry Birds filminin fragmanı yayınlandı!