Çin Hükümeti Microsoft Hakkında Konuştu

Çin Hükümeti Microsoft Hakkında Konuştu

Microsoft’a karşı yürütülen soruşturma hakkında konuşan Çin Hükümeti, yabancı firmalara karşı daha sert davranıldığı yönündeki iddiaları kabul etmedi.

Son günlerde Microsoft‘un ülkedeki ofislerine düzenlediği baskınlarla teknoloji dünyasının gündemine taşınan Çin hükümeti, aralarında Daimler, Audi, Chrysler ve Apple’ın da yer aldığı yabancı firmalara karşı aldığı sıkı tutum nedeniyle eleştirilere hedef olmuştu. Amerikalı teknoloji devi Microsoft‘un ülkedeki tekelcilik karşıtı yasaları çiğnemiş olabileceği gerekçesiyle soruşturma başlatan Çin hükümeti, bu eleştiriler karşısında sessiz kalmadı ve konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Microsoft_Çin

Bugüne kadar sadece basına sızdırılan bilgilerle medyada yer alan soruşturma süreci hakkında açıklamalarda bulunan Çin Endüstri ve Ticaret Bakanlığı, aralarında Microsoft‘un da yer aldığı bazı yabancı firmaların inceleme altında olduğunu doğruladı. Buna rağmen bu yabancı firmaların gördüğü muamelenin yerli firmalara gösterilenden farklı olmadığını vurgulayan bakanlık sözcüsü, yabancı firmalara daha sert yaklaştıkları yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Çin Hükümeti Microsoft Hakkında Konuştu