Microsoft ve Çin Arasındaki Gerginlik Sürüyor

Microsoft ve Çin Arasındaki Gerginlik Sürüyor

Son aylarda Çin’de çeşitli sorunlarla karşılaşan Microsoft, Çin yetkilileri tarafından devam etmekte olan soruşturmadan uzak durması yönünde uyarıldı.

Teknoloji dünyasının en önemli pazarları arasında yer alan Çin’de bu yılın başından beri çeşitli sorunlar ve tepkilerle karşılaşan Amerikalı teknoloji devi Microsoft, ülkedeki sorunlarına çözümü kavuşturabilmiş değil. Çin devlet dairelerinde Windows 8’in yasaklanmasıyla başlayan bu sorunlu süreç, Çin polisinin Microsoft ofislerinde arama yapmasıyla daha da ciddi bir hal aldı.

Microsoft

Amerikalı teknoloji devinin bu olaylar sonrası nasıl bir tepki göstereceği ve ne tür adımlar atacağı merak edilirken, Çin cephesinden Microsoft’a bir uyarı daha geldi. Şu anda firmaya karşı yürütülen soruşturma süreci hakkında konuşan Çin Endüstri ve Ticaret Bakanlığı, Microsoft‘u soruşturmadan uzak durması ve yetkililer tarafından verilecek kararı beklemesi yönünde uyardı. Teknoloji devinin Çinli yetkilelere araştırmalarında kolaylık sağladığı söyleniyor olsa da, firmanın şu ana kadar konu hakkında sessiz kalması kafaları karıştırdı.

Internet Explorer 8 Temmuz Ayında da Liderliğini Korudu