Chrome Manifes V3 2023’te gelecek!

Google Chrome, ziyaret ettiğiniz sayfaları konuya göre gruplandıracak

Google, Chrome için Manifest V3 adlı yeni bir uzantı platformuna doğru yavaş ama emin adımlarla ilerliyor. Ve şimdi piyasaya sürülmesi için kesin bir zaman çizelgesi var.

Chrome Manifes V3 2023’te gelecek! Ocak 2023’te Chrome 112’den başlayarak şirket, Kanarya, Dev ve Beta kanallarında Manifest V2 desteğini kapatmaya başlayabilir. Ardından, Haziran ayında Chrome 115 ile kararlı kanalda desteği kapatmayı denemeye başlayacak.

Google Chrome yeni güvenlik güncellemesini duyurdu!

Chrome kararlılığının V3’e geçişiyle aynı zamana denk gelmesi için Chrome Web Mağazası’ndaki tüm Manifest V2 uzantıları liste dışı olarak değiştirilecek ve sonunda 2024 yılının Ocak ayında kalan V2 uzantıları tamamen kaldırılacak.     Ancak geçiş tartışmasız olmuyor. Manifest V3, birçoğunun Google’ın gizlilik ve güvenlik adına olduğunu iddia ettiği bir ton değişiklik içeriyor olsa da, reklam engelleyicileri nasıl etkileyeceği konusunda kullanıcıları özellikle öfkeleniyor.

iOS Chrome kayıtlı şifrelerinizi otomatik olarak dolduracak

Chrome Manifes V3 2023’te gelecek!

uBloc Origin ve AdGuard gibi çoğu modern reklam engelleyici, HTTP isteklerinin tüm kategorilerinin yapılmasını engellemek için Chrome’un “webRequest” API’sine güvenir. Ancak bu yöntem, Google’ın açıkça kaçınmak istediği siteler için yükleme ve oluşturma sürelerinde önemli gecikmeler ekleyebilir. Bunun yerine Manifest V3, geliştiricilerin belirli URL’lerin engellenen listesini kullanmaya zorlayan bir “declarativeNetRequest” kullanmasını gerektirir. Sorun, “kurallar” listesinin 30.000 girişle sınırlı olmasıdır. Ve birçok reklam engelleme listesi 300.000’den fazla giriş olabilir.

Google, Mac'teki en yeni Chrome versiyonu ile Apple'ı sollayacak

Geçiş kurumsal kullanıcılar için ertelemeli olacak ve Manifest V2 uzantılarını Ocak 2024’e kadar kullanmaya devam edebilecekler.

Xiaomi 12T Serisi için geri sayım başladı