Medya devi Disney ilginç bir karara imza attı

Disney+

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan, eğlence ve medya sektörünün önemli isimlerinden biri konumundaki Disney’de işten çıkarma kervanına katıldı.

Medya devi Disney ilginç bir karara imza attı. Tüm dünyanın zor bir süreçten geçtiği malum. Bir taraftan pandemiden arda kalanlarla mücadele etmeye çalışan ekonomiler diğer taraftan ise Rusya Ukrayna arasındaki savaşın derinleşmesinin acısını yaşıyor. Dert bir olmayınca çözüm de bir türlü sağlanamıyor. Bugüne kadar pek çok önemli şirket tarafından başvurulan “işten çıkarma” tedbiri, bu kez de dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Disney’in gündeminde.

Disney işe alımları dondurdu!

Geçtiğimiz günlerde mali tablolarına yönelik beklenen açıklamayı yapan Disney, toplam gelirlerinin beklentilerin altında kalması nedeniyle bir dizi tasarruf önlemine başvurmaya hazırlanıyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre toplam 5,5 milyar dolarlık tasarruf sağlaması düşünülen tedbirlerin başında ise tabi ki toplu işten çıkartma hamlesi geliyor.

Disney işe alımları dondurdu!

Medya devi Disney ilginç bir karara imza attı

Şirket CEO’su Bob Iger tarafından yapılan açıklamaya göre, toplam çalışanların %3’lük kısmı ile yakın bir zamanda yollar ayrılacak. Disney’in dünya genelinde çalışan toplamanın 220.000 kişi civarında olduğu düşünüldüğünde, işten çıkarılacak kişi sayısının yaklaşık 7.000 civarında olacağını söyleyebiliriz.

Disney+ Marvel filmlerine özel yeniliğini duyurdu

Öte yandan Disney tarafından yapılan açıklamanın en önemli kısmı ise tabi ki Disney+ platformuyla ilgili olan taraflardı. Buna göre Disney’in toplam kullanıcı sayısı 31 Aralık 2022 tarihi itibariyle 161,8 milyon kişiye geriledi. Bir önceki çeyrekteki kullanıcı sayısına göre %1’lik gerileme manasına gelen bu durum, Disney+ tarihinde ilk defa gerçekleşti.

Galaxy S23 Ultra BMW M özel sürüm piyasaya sürüldü