Cepten Oy Mu Vereceğiz?

Cepten Oy Mu Vereceğiz?

Türkiye’nin önde gelen savunma firmalarından HAVELSAN’ın mühendisleri, yakın gelecekte akıllı cep telefonları üzerinden genel ve yerel seçimlerde oy kullanımına imkânı sağlayacak teknoloji üzerinde çalışıyor.

HAVELSAN Yargı, Sağlık ve Enerji Programı Müdürü Eray Kılıç, şirket olarak mobil oy kullanımı konusunda çalışma yaptıklarını ve istenirse bir yıl içerisinde bunu hayata geçirebilecek kapasitede olduklarını söyledi.

HAVELSAN tarafından dünya standartlarında hazırlanan Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi’nin; “SEÇSİS” geliştirmeye son derece açık bir platform olduğunu belirten Kılıç, ilk taslaklarını hazırladıkları dijital cihazlardan oy kullanma projesinin de SEÇSİS’e rahatlıkla entegre edilebileceğini ifade etti.

Cepten Oy Mu Vereceğiz?
Cepten Oy Mu Vereceğiz?

Kılıç; “SEÇSİS, Yüksek Seçim Kurulunun seçim faaliyetlerini destekleyen bir yazılım. Kendisi bir karar vermiyor, üzerinden bir oylama yapılmıyor.

Bütün yaptıklarınız aslında, YSK’nın daha önce elle, kâğıt üzerinde yaptığı işleri otomasyonla yaptığı ve işlemleri büyük ölçüde hızlandıran bir sistem” dedi.