Yerli görüntülü görüşme uygulaması HAVELSAN Diyalog geliştirildi. Peki, Yerli görüntülü görüşme uygulaması ne zaman kullanıma sunulacak?
Koronavirüs salgını sonrası görüntülü görüşme uygulamalarında patlama yaşanmıştı. Zoom Cloud Meeting, Messenger Room, WhatsApp, Google Meet ve Skype gibi uygulamaların kullanımında artış yaşanmasının ardından gözler yerli geliştiricilere çevrilmişti. Bugün yerli görüntülü görüşme uygulaması HAVELSAN Diyalog için sevindirici bir açıklama yapıldı.
iPhone ve Android telefonlar için geliştirilen HAVELSAN Diyalog uygulaması, 2E2 yani uçtan uca şifreleme sistemi ile güvenliği sağlıyor. Bu sayede mesajlarınıza hackerlar tarafından erişim sağlanamıyor.
Uygulamada ekran paylaşımı, güvenli sesli görüşme, güvenli video konferans, güvenli mesajlaşma, Full HD ve 4K görüntü desteği ve adaptif görüntü kalitesi ayarlama gibi özellikler de yer alacak.
Yükleme yapmadan da kullanılabilecek olan HAVELSAN Diyalog uygulaması ekstra donanıma ihtiyaç duymayacak. Bu ay içerisinde kullanıma sunulacak olan uygulamanın kullanıcı arayüzü konusunda da oldukça akıcı ve rahat bir deneyim sunacağı söyleniyor.
Zoom rakibi Messenger Rooms duyuruldu!
HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, yaptığı açıklamada; “HAVELSAN Diyalog, kurumların sunucularında çalıştığı gibi bulut ortamında da çalışabiliyor. Bu da ürünümüzün yüksek güvenlik ihtiyacı duyan kritik kurumlarda kullanımının önünü açarken, bulutta çalışabilmesi de hem kurumlara ve şirketlere hem de son kullanıcıya hitap etmesini sağlıyor.” ifadelerini kullandı.
Hamdi Atalay ayrıca; video konferans çözümü HAVELSAN Diyalog’un şirketin mesajlaşma, dosya gönderme gibi diğer iletişim uygulamaları ile birlikte çalışabilmesinin en önemli artılardan biri olduğunun altını çizdi.
Hamdi Atalay; “Sivil ve askeri her tip kullanıcı ihtiyacına uygun yetkinlikte ve genişletilebilir Cluster mimaride (kümeleme) bir ürün ortaya çıkardık. Yüksek verimliliği ile toplantı katılımcı sayısı ve süre sınırı olmadan güvenle iletişim kurulabilecek. HAVELSAN Diyalog, ulusal ve global olarak da yaygınlaştırmaya uygun bir ürün oldu. Yurt dışından alınmış hazır bir ürün veya altyapı olmadığı için özellikle dost ve müttefik ülkelere ihracat potansiyeli de yüksek. Safari, Chrome, Opera, Firefox, Mozilla, Tizen, Vivaldi gibi web tarayıcılar üzerinden erişim imkanı var. Gelecekteki isterleri karşılayacak esneklikte gelişime açık bir ürün. Güvenli, verimli ve ölçeklenebilir yapısıyla Milli Eğitim Bakanlığının yeni EBA Projesi’nde lokomotif görevi görecek yetkinlikte. Ayrıca Adalet Bakanlığı bünyesindeki UYAP-2’ye entegre çalışarak bu alanda dışa bağımlılığı da ortadan kaldıracak nitelikte.” dedi.