CD Projekt Red stüdyosu Sony’ye mi satılıyor?

The Witcher

The Witcher ve Cyberpunk oyunlarının arkasındaki stüdyo olan CD Projekt Red’in Sony’ye satılacağı iddiası oyun dünyasının gündemine bomba gibi düştü.

Bu hafta ortaya atılan yeni bir iddia oyun dünyasının gündemine bomba gibi düştü. Bu iddiaya göre Sony, oyun dünyasının en büyük stüdyolarından biri olan CD Projekt Red’i satın almaya hazırlanıyordu. The Wicher serisiyle tanınan, son olarak ise Cyberpunk 2077’ye imza atan stüdyonun Sony tarafından alınma ihtimali, tahmin edeceğiniz gibi oyun dünyasında büyük ilgi gördü. Çünkü böylesi bir anlaşma oyun dünyasında dengeleri değiştirme potansiyeline sahipti. Peki ama böyle bir anlaşma gerçekten imzalanacak mı? Bu sorunun cevabı belli oldu.

Sony’nin CD Projekt RED’i satın alacağı iddialarının momentum kazanmasının ardından doğrudan ilk elden konuya dair bir açıklama geldi. CD Projekt RED’in sahibi olan CD Projekt şirketinin CEO’su Adam Kiciński, bir açıklama yayınlayarak, stüdyoyu Sony’ye satacakları iddiasını kesin bir dille yalanladı. Adam Kiciński’nin bu konuda gayet net konuşması, söylentilerin asılsız olduğu konusunda oyun dünyasını büyük ölçüde ikna etmiş görünüyor.

CD Projekt Red

Büyük umutlar bağlanan Cyberpunk 2077 aceleye getirilen çıkışı yüzünden hayal kırıklığına dönüşmüş olsa da CD Projekt oyun dünyasının en değerli stüdyoları arasında yer almaya devam ediyor. Çünkü stüdyo The Witcher ve Cyberpunk gibi iki önemli serinin haklarını elinde bulunduruyor. Ayrıca kısa süre önce resmen açıklandığı üzere birden fazla Witcher oyunu üzerinde çalışıyor. Oyun tarihinin en başarılı serileri arasında yer alan The Witcher’ın bu yeni oyunlarının da önümüzdeki yıllarda en çok satan oyunlar arasında yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Öte yandan sonradan yayınlanan güncellemeler ve ek paketlerle biraz toparlanan Cyberpunk 2077 de hala oyuncu çekmeye devam ediyor.

PlayStation Plus’tan NBA 2K23 bombası