3 boyutlu yazıcı kullanılarak bir tekne üretildi

uc boyutlu

Maine Üniversitesi, üç boyutlu yazıcı alanında son derece ilginç bir başarı yakaladı. Üç boyutlu bir yazıcı kullanılarak yapılan tekne Dünyanın en büyüğü olma ünvanına sahip. İşte yeni bir teknolojinin gidebileceği en ileri noktalardan bir tanesini gösteren haberimizin detayları.

Dünya genelinde 3 boyutlu yazıcılar büyük rağbet görmeye devam ediyor. Özellikle de bu tür yazıcıların kullanılarak çeşitli araçların üretilmesi büyük bir heyecan yaratmaya yetiyor. 3D yazıcı kullanan bir UMaine ekibi, Dünyanın en büyük baskı teknesini inşa etmeyi başardı. 

Üç boyutlu yazıcı daha büyük işler başarabilir

UMaine’in Gelişmiş Yapılar ve Kompozitler Merkezi, 3D baskı teknesini Perşembe günü düzenlenen bir törenle gösterdi. Genel hatları incelendiğinde, standart bir tekneden hiçbir farkının olmadığı görüldü.

3 metrelik 25 kilometrelik 5.000 kiloluk geminin 3Birigo adlı gemisinin hangi koşullara daha elverişli olduğu görülmeye çalışıldı. Bu tür üç boyutlu baskı kullanarak yapılan araçlar, bazı aksaklıklara neden olabiliyor. Üstelik bazen hiç çalışmama gibi sorunlar da görülebilir. Bunun önüne geçebilmek için teknenin her koşulda çalışabileceği ve donanımlarının tam olduğu gösterilmeye çalışıldı.

Bu tür üç boyutlu mekanizmaların çok daha büyükleri üretilebilir. 30 metre uzunluğa, 7 metre genişliğe ve 3 metre yüksekliğe sahip olun bu tür nesneler üç boyutlu yazıcılar sayesinde yalnızca 4 gün içerisinde kullanıma hazır hale gelebiliyor. Peki sizce üç boyutlu yazıcıların ortaya koyacağı hız performansı daha da fazla artabilir mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

 

Samsung 3 boyutlu tarama yapabilen uygulamasını yükledi