Candy Crush oyununun yapımcısı satıldı!

candy crush saga

Mobil cihazlar arasında ve Facebook’ta oldukça popüler olan Candy Crush Saga oyununun yapımcısı King Digital, Activison tarafından satın alındı. Bu sürpriz gelişmenin detayları ve satış rakamı haberimizde.

candy-crush-saga

Akıllı telefonlar, tablet bilgisayarlar veFacebook kullanıcıları arasındaki en popüler oyunlardan biri olan Candy Crush, 2012 yılından bu yana milyonlarca kullanıcıya ev sahipliği yaptı. Dünyanın en popüler mobil oyunlarından biri olan Candy Crush artık başka bir firmanın.

Özellikle Call of Duty serisiyle tanıdığımız Activision, sürpriz bir gelişmeyle Candy Crush Saga oyunun yapımcısı King Digital’i satın aldı. Bu sürpriz satın alma ile King Digital tam 5.9 milyon dolara yeni sahibinin oldu. Tamamıyla firmayı satın alan Activision, King Digital’in tüm oyunlarının yeni sahibi oldu.

Candy Crush Saga, “şeker patlatma” olarak bilinen özgün oyunlardan bir tanesi. Kendisinden sonra onlarca oyuna ilham kaynağı olan oyun, ücretsiz olarak oynanabilse de oyun içi satın almaları ile milyonları peşinden sürüklemişti. Oyun günümüzde eskisi kadar popüler değil ancak halen ciddi bir kitleye hitap ediyor. King Digital’in en büyük gelir kaynağı olan oyun, geçtiğimiz 2014 yılında 1.4 milyar dolar kazandırmıştı. Ancak oyunun kitlesinde 2015 yılı içerisinde bir miktar düşüş gözlemleniyor.

Activision gibi dev bir firmanın King Digital’i satın alması ilk etapta pek mantıklı görünmüyor. Ancak firmanın mobil sektöre girişinde önemli bir basamak olabilir. Çünkü Activision, mobil sektörde aktif olan bir firma değil.

Haftanın en iyi iOS ve Android oyunları


Yorumlar kapatıldı.