PlayStation 6 Lansmanı için tarih verildi

PlayStation 6 Lansmanı için tarih verildi

Yeni bir açıklamaya göre PlayStation 6 için lansman tarihi belli olmuş olabilir. İşte tüm detaylar.

Birleşik Krallık düzenleyici otoritesi CMA’nın Microsoft’un önerdiği 69 milyar dolarlık Activision Blizzard hissesini satın almasının ardından Sony PlayStation’dan yeni bir gizli belge bugün kamuoyuna açıklandı. Gazeteye göre PlayStation, 2027 yılına kadar Call of Duty serisi üzerindeki haklarını kaybedebilir. Aynı zamanda yeni nesil PlayStation konsolları da  tanıtmayı hedefliyor. Tarihler gizlendi ancak Sony, yeni nesil oyun konsollarını 2027’den sonra tanıtmayı planlıyor. COD kaybı, Sony için önemli bir hayal kırıklığı kaynağı olacak.

Sony’nin, Microsoft’un Activision ile yaptığı mevcut anlaşmaya ek olarak sunduğu 10 yıllık teklifini kabul edip etmediği bilinmiyor. 2028 yılına kadar yeni bir konsol çıkarsa PS5, diğer PlayStation konsolları ile kıyaslanabilir bir yaşam döngüsüne sahip olacak ki bu da 8 yıla yakın bir süre. Call of Duty geleneksel olarak konsola erken erişim sağlıyordu. Ayrıca çok fazla hayrana sahip oyunun kaybedilmesi pek olumlu olmayacaktır.

PlayStation 6 Lansmanı için tarih verildi

Candy Crush adlı dev bir mobil oyun, Activision Blizzard King birleşmesi sayesinde artık Xbox’ın eline geçecek. Hem Candy Crush hem de Call of Duty, bu birleşmenin mihenk taşlarını oluşturuyor ancak Call of Duty, Sony ve Xbox karşı karşıya gelmesine yol açan tek faktör. Henüz iddialar gerçek mi değil mi belli değil ancak bekleyip göreceğiz.

Film yıldızı Riley Reid neden emekli olduğunu açıkladı