56 Ülke Fiyatına Candy Crush!

candycrush

Dünya genelinde büyük bir oyuncu kitlesine ulaşan Candy Crush’ın halka arz fiyatı belli oldu. Popüler oyunun bugün gerçekleşen halka arzında hisse başına değeri 22,5 dolar olarak belirlendi.

Oynamaya başlayan herkeste bağımlılık etkisi yaratan Candy Crush‘ın halka arzıyla değerinin 53 ülkenin değerinden yüksek olduğu da ortaya çıktı.

Amerika borsasında halka arz edilen popüler oyunun üreticisi King’in hisse başına değeri 22,5 dolar olarak açıklandı. Bu fiyata göre şirketin toplam değeri 7,6 milyar dolara ulaşmış durumda.

candycrush

Toplamda 180 oyunu bünyesinde barındıran King, tüm gelirinin yüzde 80’ini Candy Crush Saga’ya borçlu. 7,6 milyar dolarlık değere sahip şirket yazılım sektörünün önemini yine gözler önüne sermiş oldu.

Moldova, Nijer, Kırgızistan, Monako gibi ülkelerin ekonomik değerinden daha yüksek olan Candy Crush‘ın değeri, King’in İstanbul Borsası’nın yüzde dördüne denk geliyor. En büyük sanayi şirketlerimiz olan Ereğli Demir Çelik ile Tüpraş’ın da değerlerinin iki katı olan Cany Crush, zirveye ulaşmakta iddialı görünüyor.

Battlefield 4 Xbox One’da Ertelendi!