Call of Duty’nin Yapımcısı Sony’ye Transfer Oldu

call of duty

Oyun dünyasında çok ilginç gelişmeler oluyor. İddia edilene göre Sony önemli bir ismi büyük bir projenin başına getirdi. Lafı daha fazla uzatmadan detaylara birlikte bakalım.

Youtuber Glitching Queen’e göre Call of Duty: Black Ops’un yapımcısı ve kilit isimlerinden biri olan Jason Blundell, Sony bünyesindeki yeni bir stüdyonun başına geçti. Bu stüdyo Halo ve Destiny serilerinin yapımcısı Bungie ile birlikte yeni bir oyun üzerinde çalışıyor. Yeni projenin de bilim kurgu ve fantastik bir evrende geçen aksiyon türünde bir oyun olduğu vurgulanıyor. Glitching Queen, Bungie’nin yeni oyunun geliştirmesine Jason Blundell’ın gelmesinden daha önce başladığını da söyledi.

sony

Jason Blundell, Treyarch’da Call of Duty serisi üzerinde 10 yıldan fazla çalıştı. 2020’de stüdyodan ayrıldı ve kendi stüdyosu Deviation Games’i kurdu. Fakat Blundell, 2022’de Deviation’dan ayrıldı. Deviation Games’te işler istendiği gibi gitmedi ve geçtiğimiz mart ayında kapandı. Stüdyo kapanmadan önce PlayStation Studios için yeni bir oyun üzerinde çalışıyordu.

Blundell’ın Deviation’dan Sony yüzünden ayrıldığı söyleniyor. Bu olay Sony ile ilişkilendirilen ilk olay değil. Geçtiğimiz mayıs ayında Sony’nin duyurulmamış bir proje geliştirmek için eski Deviation çalışanlarıyla yeni bir stüdyo kurduğu bildirildi. Ne Japon teknoloji devi ne de Jason Blundell yeni stüdyoyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Bungie de bu konuda oldukça sessiz. Fakat geçtiğimiz aylar içinde yaşanan olaylara bakarsak tüm işaretler yeni bir stüdyounun kurulduğunu ve Glitching Queen’in iddiasının doğru olduğunu gösteriyor.

Google Pixel 9a İşte Böyle Görünüyor