No Man’s Sky için bomba gibi güncelleme geldi

no mans sky foundation1

Oyun dünyasında büyük kavga çıkaran No Man’s Sky’ın aylardır ortada görünmeyen yapımcısı, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkıp eksiklerini tamamlayacaklarını açıkladıktan sonra, oyun sürpriz bir güncelleme geldi.

Dev boyutlardaki güncelleme ile oyuna yepyeni özellikler eklendi.

Hello Games, oyun hakkınad söz verdiği özelliklerin çoğunu oyuna eklemeden piyasaya sürmekle suçlanmış hatta İngiltere’de hakkında “aldatıcı reklam yapmak” suçlamasıyla ciddi bir soruşturma açılmıştı.

Hello Games şimid oyun üs kurma özelliğini ekleyen etkileyici bir güncelleme yaptı. Oyuncular artık hem gezegen üzerinde gelişmiş özelliklere sahip bir üs kurabilecekler hem de ticaret yapabilmek için kendilerine ana gemiler yaratabilecekler.

Sony, No Man’s Sky markasının batmasına izin vermiyor mu?

Oyunun yapımcısı, yeni güncellemenin önümüzdeki dönemde çıkacak yeni güncellemelerin “küçük” bir örneği olduğunun altını çiziyor. Hello Games’a sahip çıkan, hatta gizli ortağı yönünde dedikoduların da çıktığı, Sony’nin oyun bölümü başkanı, daha önceki açıklamalarında Sean Murray ve Hello Games’in oyunu geliştirmeye devam edeceklerini ve piyasaya çıktığı gibi bırakmayacaklarını vurgulamıştı. 2016’nın en büyük hayal kırıklığı olarak görülen No Man’s Sky’ın sahip olduğu büyük potansiyeli değerlendirmek için yapımcıların artık harekte geçtiği anlaşılıyor.

Sean Murray aylar sonra, güncellemeyi duyurmak için attığı tweet’te, “geçtiğimiz aylar boyunca neler yaşadığımızı bilmek bile istemezsiniz,” diyerek çok yoğun bir çalışma temposuna girdiğini vurguladı. Oyuna gelen güncellemenin videosunu izlediğinizde, oyunun yapısının tamamen değiştiğini ve çok gelişmiş olduğunu fark edebilirsiniz.

Yeni güncelleme hakkında yayınlanan videoyu aşağıda izleyebilirsiniz:

 

No Man’s Sky’ın yapımcısı ortaya çıktı