Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’den asgari ücret müjdesi

asgari ücret

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’den asgari ücret müjdesi. Yıl sonuna gelinmesiyle birlikte Türkiye asgari ücret meselesine kilitlendi. Milyonlar asgari ücretin ne olacağını merak ederken görüşmelerde son evreye girildi. Bildiğiniz gibi Türkiye İşveren Sendikası (TİSK), TÜİK verilerini baz aldıklarını ve bu sebepten dolayı da asgari ücret tekliflerinin 3.100 TL olduğunu açıklamıştı. Türk-İş ise kırmızı çizgilerinin 3.900 lira olduğunu duyurdu. Tüm bu gelişmelerin ardından Çalışma Bakanı Vedat Bilgin de gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Çalışma Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre asgari ücret dar gelirliye bayram havası yaşatacak.

para 1

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’den asgari ücret müjdesi

Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklamaya göre asgari ücret vatandaşların beklentisini karşılayacak ve dar gelirlilere adeta bayram havası yaşatacak. Çalışma Bakanı bu konuda yaptığı açıklamada “Beklentileri karşılayacak bir artış yapacağız. Dar gelirli vatandaşlarımız için bu rakam bayram havası yaratacaktır. Asgari ücretle çalışan bazen 15 ila 20 milyon çalışan işçi var deniyor. Bu rakamlar doğru değil. Yaklaşık 6 milyon civarında asgari ücretli işçimiz var.” ifadelerine yer verdi.

Ayrıca Bakan Vedat Bilgin 3600 ek gösterge meselesine de değindi. Bu konuda da müjdeyi paylaşan Bilgin, “Önümüzdeki hafta komisyonumuzu toplayacağız. Komisyonda sosyal ortaklarımız, sendikalar olacak. Ondan sonra da yüce meclise göndereceğiz.” dedi. Umarız hem asgari ücret hem de 3600 ek gösterge meselesinde beklentiler karşılanır ve dar gelirli vatandaşlarımız da en azından rahat bir nefes alır.

Renault Clio bile 250 bin TL oldu!