5G bağlantısı 2025 yılına kadar yaklaşık 2 milyara ulaşacak

5G bağlantısı 2025 yılına kadar yaklaşık 2 milyara ulaşacak

5G günümüzün gelişen teknoloji ürünlerinden biri. Çok daha iyi ve hızlı bağlantı kapasitesi sunan bu hizmet henüz herkes tarafından benimsenmiş değil.

Yakın tarihli bir rapor, 5G bağlantılarının 2025’in sonuna kadar toplam mobil bağlantıların yaklaşık beşte birini oluşturacak şekilde büyümekte olduğunu ortaya koydu. Buna göre 2025 yılına kadar 5G bağlantı neredeyse 2 milyara ulaşacak. Bir MobileWorldLive raporuna göre, bir analiz raporu, 2025‘in sonunda daha yeni ve daha hızlı bağlantıların 1,8 milyara ulaşacağını belirtti. Asya gibi bölgelerle toplam bağlantıların yaklaşık yüzde 21’ini söz konusu bağlantı oluşturacak. 5G’nin 2025 yılına kadar 828 milyon bağlantıya ulaşması beklendiğinden, tüm 5G bağlantılarının neredeyse yarısı Çin’den geliyor olacak.

5G bağlantısı 2025 yılına kadar yaklaşık 2 milyara ulaşacak

Endüstri grubu, bu haberi en son Mobil Ekonomi raporunda paylaştı. Beş kişiden ikisi önümüzdeki birkaç yıl içinde gelişen ağa geçmiş olacak. Analiz raporu ayrıca 5G teknolojisinin benimsenmesinin Avustralya, Japonya, Singapur ve Güney Kore’deki toplam bağlantıların yüzde 53’ünü içereceğini belirtti. Görünüşe göre Asya teknoloji konusunda yine diğer ülkelere kıyasla bir tık önde olacak. Öte yandan, Çin tek başına tüm küresel 5G bağlantılarının yarısından sorumlu olacak. Benzer şekilde, yeni telekomünikasyon nesli de tüm mobil bağlantıların yüzde 51’ini oluşturacak ve 2025 yılına kadar 219 milyona ulaşacak. Ülkemiz söz konusu bağlantıyı ne zaman benimser bilinmez ancak bize gelmesi biraz daha süre alacaktır.

Xiaomi Mi 12 Ultra kamerası ağızları açık bırakacak: Akıllı telefon devi durdurulamıyor