Bulut PDKS: Idenfit, Yeni Nesil Personel Devam Kontrol Sistemleri

isgucu yonetimi 1 1

“Tanımlayamadığınızı ölçemezsiniz, ölçemediğinizi yönetemezsiniz ve yönetemiyorsanız başarılı olamazsınız.”

Günümüzde gelişmiş ve kurumsal hemen hemen tüm firmalar çalışanlarının işe giriş ve çıkışlarını kontrol etmek için personel devam kontrol sistemleri kullanmaktadırlar. İş yerinde düzenin sağlanabilmesi için çalışanların işe kaçta geldikleri ve kaçta çıktıkları gibi bilgiler kontrol altında tutulmalıdır.

Çalışanlarının giriş çıkış bilgilerini takipe etmek isteyen birçok firma geleneksel PDKS yöntemlerini kullanmaktadır. Geleneksel PDKS, günümüzde artık işverenlerin ihtiyaçlarının birçoğuna cevap verememekte ve ayak uyduramamaktadır. Geleneksel personel devam kontrol sistemlerine getirdiği yenilikler idenfit, yeni nesil çözümleri ile birlikte çalışanların giriş çıkış bilgilerini kontrol ve takip etmenin yanı sıra şirketlerin en önemli yapı taşlarını, personellerini ve genel olarak iş güçlerini kolay ve güvenli bir şekilde tanımlamalarına, izlemelerine ve yönetmelerine olanak sağlayan bir bulut platformdur. İnsan kaynakları yönetimi, izin yönetimi, güvenlik yönetimi, görev yönetimi ve denetim yönetimi gibi birçok modüle sahiptir. Modüller ayrı ayrı kullanılabildiği gibi, birkaçı beraber alınacak şekilde de kullanılabilmektedir.

Zaman Yönetimi Modülü

Idenfit Zaman Yönetimi, personellerin tanımlandığı ve çalışma sürelerinin kaydedildiği, bulut tabanlı bir sistemdir. Zaman Yönetimi, en yeni teknolojiler kullanılarak, kullanıcı dostu olarak tasarlanmıştır. Manuel müdahaleleri mümkün mertebe azaltarak, puantajın kökten uca bir sistem üzerinde akmasını sağlar.

Puantaj takibi yapan birçok sistem puantaj için gerekli olan personellerin giriş-çıkış kayıt bilgilerini işletmelerden almaktadır. Bu ne demek? Yani, ham bilgi (giriş-çıkış kayıtları) excel veya benzeri programlar ile manuel olarak girilmek zorundadır. Bu da, işverenler veya insan kaynakları yöneticileri için ekstra iş yükü demek oluyor. Idenfit ile, manuel işlemlere mümkün mertere gerek kalmaz. Çalışanların işe giriş ve çıkış yaptıkları saat bilgileri mobil, tablet uygulamaları veya biyometrik ve RFID okuyucular aracılığıyla alınır. Alınan veriler sisteme otomatik olarak kaydolur ve bulut sunucularda yedeklenir. 

Personelin fazla mesai veya az mesai hesaplanmasında, çalışma sürelerinin kaydının tutulmasında önemli kolaylıklar sağlamaktadır. Idenfit’te şirket politikasına göre vardiya ve mola planı yapılabilir. Yöneticiler, istedikleri zaman, diledikleri her yerden sistem aracılığıyla o gün hangi çalışanlarının iş yerinde hangilerinin iş yeri dışında olduklarını gerçek zamanlı olarak kontrol edebilirler. isgucu yonetimi 2

Zaman Yönetiminde Öne Çıkan Özellikler;

  • Firma özelinde özelleştirmeler yapılır. Firmaya özel tatiller, çalışan izinleri ve çalışan vardiyaları firmadan firmaya değişebilir.
  • Resmi tatiller sistemde otomatik olarak kayıtlıdır.
  • Belirli periyotlarda oluşturan vardiyalara göre haftalık veya aylık olarak sistem dışı fazla mesai veya eksik mesai bilgilerini yöneticilere raporlama yapılır.
  • Puantaj takibi yapan birçok firmada geçmişe yönelik puantaj hesaplaması yapılmak istendiğinde giriş-çıkış ve revizeleri sisteme yeniden yüklenmek zorunda kalır. Idenfit ’in akıllı sisteminde ise bu veriler çeşitli uygulamalar ile veritabanında saklamaktadır. Böylece manuel müdahale gerektirmeksizin geçmişe yönelik hesaplama tekrar tekrar yapılır.
  • Şirket kültürüne uygun olarak vardiya çeşitlendirme ile puantaj hesaplanır.
  • Ay sonu büyük krizlere yol açabilecek eksik bilgi kayıtları veya vardiya atanmamış günler gibi problemli durumlar krize yol açmadan anlık olarak panel üzerinden gösterilir. Böylelikle öncesinde duruma müdahale edilebilir.
  • Web panel üzerinden personellerin yetkilerine uygun ekranlar açılabilir.
  • Çalışanların geçmişe dönük tüm çalışma süresi bilgileri gelişmiş bulut sistemine kaydedilir.
  • İstenilen formatta rapor alınır.

Yeni nesil personel devam kontrol sistemi ile zaman yönetimi süreçlerinizi iyileştirmek ve detaylı bilgi almak için ziyaret edin: idenfit.com