Bu Yıl Daha Fazla PC Satan Tek Firma Apple Oldu

Apple PC

PC satışların önemli ölçüde düşmesiyle neredeyse tüm PC üreticilerinin satış rakamları da düşüş yaşadı. Satış rakamlarını arttıran tek firma Apple oldu.

Kişisel bilgisayar, yani PC pazarı bir süredir serbest düşüşte. Satılan PC’lerin sayısı her yıl bir öncekine göre biraz daha azalıyor. Üstelik PC üreticilerinin büyük beklenti içinde olduğu Windows 10’un çıkışı da bu düşüşün önüne geçemedi. Durum böyle olunca 2015 yılında da satılan PC sayısı 2014’e göre düşüş yaşadı.

Close up of a woman's hand on laptop computer on a passenger train. (Design Pics via AP)

Araştırma şirketi International Data Corporation (IDC)’nin raporuna göre, 2015 yılında PC satışları bir önceki yıla oranla yüzde 10.6 düştü ve böylece son 7 yıldır olmadığı kadar düşmüş oldu. Tüm bu gerileme dönemi içerisinde satışları bir önceki yıla kıyasla artan tek firma ise Amerikalı teknoloji devi Apple oldu. Diğer tüm firmalar satışlarda sıkıntı yaşarken, Apple 8.3 milyon PC satarak 2014’ten daha fazla başardı.

IDC analistlerine göre tüm dünyada PC satışlarında görülen bu düşüşün başlıca nedeni, kullanıcıların tablet ve akıllı telefonlara yönelmesi. Bunun yanı sıra sunulan ücretsiz işletim sistemleri ve donanımsal geliştirme yapılmasına gerek kalmaması da satışların düşmesinde önemli rol oynadı.

The Division’ın Beta Süreci Sonunda Başlıyor