Bu Tweet mevcut değil uyarısı için güncelleme geldi!

Twitter tasarimi

Twitter’da bu Tweet mevcut değil uyarısı için bugün güncelleme yayınlandı. Twitter, yayınladığı güncelleme ile bu uyarının neden görüldüğünü açıklayacak.

Twitter’da kullanıcılar uzun bir süredir bu Tweet mevcut değil uyarısı ile karşılaşıyordu. Bu uyarı normal şartlar altında Tweet silindiğinde ortaya çıkıyordu. Ancak yapılan değişiklikler ile bu uyarı silinen tweetler ve kullanıcı tarafından gizlenen yorumlarda da bu uyarı çıkmaya başlamıştı.

Twitter’ın web sürümünde bu uyarının neden kaynakladığı belirtiliyordu. Popüler mikroblog sitesi Twitter, bugün iOS platformu için yayınlamış olduğu güncelleme ile bu uyarının neden göründüğünü mobil cihazlarda da açıklamaya başladı.

Facebook reklam politikası ayrımcılığa karşı savaşacak

Twitter 8.3.5 sürümü ile; “Bu Tweet mevcut değil” uyarısını neden gördüğünüzü öğrenebileceksiniz. Mevcut olmayan Tweetlerin büyük çoğunluğuna Tweetin sessize alınmış bir kelime içermesi veya korumalı bir hesaptan gönderilmiş olması gibi Tweetin gizlenme nedeni uygulama eklendi.

Bu Tweet mevcut değil

Twitter uygulaması App Store>Profil>Güncellemeler bölümünden güncelleyebilir veya buradan son sürümü indirebilirsiniz. Şimdilik sadece iOS kullanıcılarına sunulan bu yeni özelliğin çok yakında Android platformuna da geleceğini belirtelim.

Son olarak Twitter’ın Hizmet Şartlarını ve Gizlilik Politikası’nı 1 Ocak 2020 tarihinde yenileyeceğini belirtelim. Twitter’ın hangi verileri nasıl toplayacağına ilişkin detaylı bilgilere ise buradan ulaşabilirsiniz.

Yaklaşan ABD seçimleri öncesinde Facebook ve Twitter’ın gizlilik politikalarını katılaştırması, olası bir 2. Cambridge Analytica vakasının yaşanmasını önleyecek gibi görünüyor. Umarız sosyal medya platformları önümüzdeki yıllarda gizlilik ihlali gibi olaylar ile tekrardan gündeme gelmez.