Instagram ve WhatsApp isim değiştiriyor

1 2

Facebook dünyanın en büyük servisleri olan Instagram ve WhatsApp için radikal bir değişiklik yaparak isim değişikliğine gitmeye hazırlanıyor.

Neden böyle bir fikre gidildiği konusunda ise bir Facebook sözcüsü yaptığı açıklamada her iki servisin kendi parçaları olduğunu belirtmek amacıyla böyle bir karar alındığını belirtti.

Facebook bilgi sızdırma olayı ile baş etmeye çalışırken sahip olduğu diğer servisleri konusunda değişiklikler yapmaya devam ediyor. Facebook‘un bugünlerdeki kötü ününden sonra firma tamamen artık Facebook‘tan daha el üstünde tutulan Instagram ve Whatsapp üzerindeki yeniliklere yöneldi. Ancak bu seferki yenilik uygulamalar içinde geliştirmelere değil, ismi konusunda değişikliğe gidiliyor.

whatsapp 1

App Store ve Google Play Store!da Gözükecek

Business Insider yaydığı habere göre Facebook Instagram ve WhatsApp WhatsApp‘ın adı WhatsApp from Facebook olacak. Instagram‘ın adı da Instagram from Facebook olacak. Her iki uygulama, App Store ve Google Play Store‘da yani uygulama mağazalarında bu isimle gözükecek. Firma bu adımı sadece uygulama mağazalarıyla sınırlı. Uygulamaları telefonunuza indirdiğiniz zaman isimleri yine Instagram ve WhatsApp olarak görünecek. Mevcut olarak uygulamaya sahip kullanıcıların ek olarak işlem yapmasına gerek bulunmuyor.