ABD yeni kripto para üretim merkezi haline gelebilir: Çin büyük kayıp yaşayacak

Bitcoin yatırımcıları bu detaya fed

Dünyada birçok alanda ön planda olan ABD yeni kripto para üretim merkezi konumuna yükselebilir. Üstelik böyle bir durumun ortaya çıkmasına Çin kendi elleriyle razı oldu. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Dünya ülkeleri hiç beklenmeyen zamanlarda tuhaf kararlar alabiliyor. Özellikle son dönemlerde bu tür kararların giderek artış gösterdiği görülüyor. Kripto para alanı ise dengesiz kararların merkezi konumunda diyebiliriz. Çin hükümeti ortada pek bir neden yokken kripto para madenciliğini yasakladı.

Elbette fazlaca elektrik tüketilmesi ve ekran kartı kıtlığına neden olması önemli bir sebep. Fakat uzun yıllardan beri Çin bu sektörü domine ediyor. Hatta bazıları Bitcoin gibi kripto paraların Çin merkezli olduğunu söylüyor. Ancak hükümet kendisinden hiç beklenmeyen bir tavırla bunları reddetmiş oldu.

ABD yeni kripto para üretim merkezi ünvanını alabilir

Çin tarafından yasaklanan madencilik faaliyetleri elbette tamamen bitmedi. Bunun yerine sadece ülke değiştirildi. Daha önceden Asya topraklarında faaliyet yürüten kripto para madencileri Kuzey Amerika ülkelerine dağıldı. ABD bu konuda ilk sırada yer alacak. Elbette Kanada gibi ülkelerde de faaliyet göstermeleri bekleniyor.

ABD yeni kripto para

Başta Huobi Mall ve BTC.TOP gibi dev madencilik şirketleri daha şimdiden bazı açıklamalar yaptı bile. BTC.TOP kurucusu Jiang Zhuoer ABD gibi ülkelerde daha fazla madencilik yapılacağını söyledi. Hatta bunu biraz daha ileriye taşıdı. Ona göre Çin’de hiçbir madencilik şirketi kalmayacak.

Kripto paralar yükselecek mi? Toparlanma sinyali

Asya’nın bu en büyük nüfuslu ülkesi tarafından alınan karar madencilerin canını sıkmış gibi görünüyor. Eğer yasaklamaya devam ederse gerçekten de burada madencilik şirketi kalmayacak. Bakalım önümüzdeki yıllarda ABD Bitcoin madenciliği alanında tekel olabilecek mi?