Tesla Model 3 için Geri Sayım!

black tesla model 3

Tesla Model 3, şimdiden otomobil müdavimlerinin gönlünü fethetti ve 300.000’den fazla ön sipariş aldı. Tesla’nın fiyat olarak en kolay ulaşılabilir modeli, nispeten ucuz fiyatıyla bile, pek çok spor otomobile parkurda tur bindirecek yeteneklerle donatılmış.

Tesla Model 3, nispeten uygun bir fiyata sahip olsa da (yine de çoğu faninin ulaşamayacağı bir rakam), bu onun, yavaş olacağına anlamına gelmiyor. Şirket kurucusu Elon Musk, Model 3’ün; Ludicrous Mode (Keyif Modu olarak çevirsek yanlış yapmak olmayız) opsiyonu ile satışa sunulacağını duyurdu.

Peki bu ne anlama geliyor? Evet doğru bildiniz: Piller daha hızlı tükense de, hızlanma değerleri tepeye tırmanacak. Elektrikli kara roketi, 100 kilometre/saat hıza ulaşmak için yalnızca ve yalnızca 6 saniyeye ihtiyaç duyacak.

RTSD3BS ed

Model 3, Mart ayının sonunda duyurulmuş ve araca, 35.000 dolar (Yaklaşık 100.000 TL) fiyat biçilmişti. Model S ve Model X gibi modeller, belki çok daha etkileyici görünebilir ama çok pahalılar. Yani Tesla büyümek için, toplu satışlar gerçekleştirmesi gerektiğinin farkında. Model 3 de; bu noktada devreye giriyor. Otomobilin hitap ettiği kitle hali hazırda BMW, Mercedes, Audi gibi araçları tercih eden kişiler olduğu için, kısa sürede 300.000 ön satışa ulaşılabiliyor. Model 3, aynı yeteneklere sahip bir BMW veya Porsche’dan daha ucuz ve kesinlikle daha çevreci.

2017 yılında sokaklarda görebileceğimiz teknoloji harikası, elektrikli motoru ile yaklaşık 350 kilometre menzile sahip.

Aracın ülkemizdeki fiyatının ise vergilerle birlikte 50.000 dolar seviyesinde olacağını tahmin ediyoruz.