Tesla, yaklaşık yarım milyon Model 3 ve Model S aracını geri çekiyor

Tesla araçları güvenlik arızası

Tesla, bagaj kilitleme sistemlerinde olası arızaları gidermek için yaklaşık yarım milyon aracı gönüllü olarak geri çekti. Geri çekmeler, 2017 ve 2020 yılları arasında piyasaya sürülen tüm Model 3 birimlerinin yanı sıra belirli Model S birimleri için de geçerli.

Model 3 için Tesla, bagajın açılıp kapanmasının arka görüş kamerasını bağlayan kablo demetine zarar verebileceğine ve kameranın beklenmedik bir şekilde arızalanmasına neden olabileceğine inanıyor. Model S sorunu daha ciddi ve potansiyel olarak ön bagajın tamamen kilitlenmesini engelliyor. Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’ne (NHTSA) sunulan belgelere göre, 356.309 Model 3 araç ve 119.109 Model S araç olmak üzere toplam 475.318 araç geri çağırmaya tabi tutuluyor. Tesla, geri çağrılan Model S araçlarının yüzde 14’üne kıyasla, Model 3 araçlarının yalnızca yüzde 1’inin kusuru göstereceğini tahmin ediyor.

Tesla, yaklaşık yarım milyon Model 3 ve Model S aracını geri çekiyor

Model S’nin geri çağrılması özellikle endişe verici çünkü sorun, sürüş sırasında açılırsa sürücünün yolu görmesini engelleyebilecek ön bagajı etkiliyor. Tesla, resmi bir dosyada NHTSA’ya verdiği demeçte, etkilenen Model S otomobillerinde “ön bagaj mandalı tertibatı yanlış hizalanmış olabilir ve ikincil kaput mandalının devreye girmesini engelleyebilir” dedi.

Model S sorunu, hasarlı bir bileşenden ziyade bir yanlış hizalama olduğu için Tesla, mandal cihazını bir servis merkezinde yeniden konumlandırmanın sorunu çözeceğine inanıyor. Etkilenen Model 3 sahipleri için Tesla, ücretsiz olarak yeni bir kablo tesisatı ve kılavuz koruyucusu takma sözü verdi.

Squid Game üçüncü sezon açıklaması yapıldı: Yeni sezon ne zaman geliyor