BMW elektrikli otomobil teknolojisinde devrim yapıyor!

BMW i7 özellikleri

Elektrikli otomobilde çalışmalarını sürdüren BMW, sürüş menzilini yüzde 30 oranında arttıran yeni pil hücrelerini duyurdu.

BMW elektrikli otomobil teknolojisinde devrim yapıyor! BMW 6. nesil lityum-iyon pil hücrelerini duyurdu. Yeni nesil, bir aracın sürüş menzilinde yüzde 30 artış anlamına gelen yüzde 20 daha yüksek enerji yoğunluğu sunuyor. Yeni tasarım yüzde 30 daha hızlı şarj imkanı sağlarken, hücre üretim süreci yüzde 60 daha az CO2 emisyonuna neden oluyor.

bmw

Bavyeralı otomobil üreticisi stratejik pazarlarda her biri 20 GWh kapasiteli 6 yeni batarya fabrikası kurmayı planlıyor. Bunlardan ikisi Çin’de, ikisi Avrupa’da ve ikisi de Kuzey Amerika’da inşa edilecek. Tüm yeni fabrikalar CO2 emisyonlarını daha da azaltmak için yeni üretim yöntemlerine odaklanacak ve elektrik tedariği için yenilenebilir kaynaklar kullanacak.

BMW araçlar artık Android Auto ve Apple CarPlay almayacak

BMW elektrikli otomobil teknolojisinde devrim yapıyor!

Yeni batarya hücresi tasarımı, üretim maliyetlerini düşürme potansiyeli nedeniyle övgüyle karşılanıyor; basın açıklamasına göre 5. ve 6. nesil arasındaki fark yüzde 50’ye kadar çıkabilir. Bunun gerçekten başarılması durumunda, elektrikli araç üretim maliyetleri yanmalı araçların seviyesine inmesi umut ediliyor.

BMW 320i Sedan

BMW yeni hücrelerin üretimi için şimdiden iki sözleşme imzaladı. İlk sözleşme, 2025 yılında Debrecen’deki yeni Macar fabrikasında ve Almanya’daki Thuringia tesisinde üretime başlayacak olan CATL ile yapıldı.

İkinci üretim sözleşmesi ise Shenzhen’de listelenen batarya üreticisi Eve Energy ile imzalandı. BMW, WeChat hesabından yaptığı açıklamada her iki sözleşmenin değerinin 10 milyar doları aştığını duyurdu.

TikTok şiddet içeren aşırıcılığa karşı yeni iş birliğini duyurdu