BMW i3, ‘Altın Direksiyon’ Ödülünü Kaptı!

BMW i3 elektrikli otomobil 932345

BMW i3, 2016 “Altın Direksiyon Simidi” ödülünü kazanarak, “Auto Bild” ve “Bild am Sonntag” tarafından ortaklaşa düzenlenen bir yarışmaya katılan ve uzun kullanım ömrü değerlendirmesiyle ikinci defa ödül almış olan ilk model oldu.

Tümüyle elektrikli mobilite için tasarlanmış dünyanın ilk premium otomobili BMW i3 ilk olarak 2013 yılında, piyasa lansmanından bile önce “en iyi çevre dostu otomobil” olduğu için “Yeşil Direksiyon Simidi” ödülünü almıştı. Bu sırada BMW i3 (karma yakıt tüketimi: 0.0 l/100 km, karma  CO2 emisyonu: 0 g/km) niteliklerini göstermek için yola çıkmıştı. Yerel olarak emisyonsuz sürüş keyfi ve güç tüketimi, öncü tasarımı ve akıllı bağlantı özellikleriyle uzmanlardan oluşan jüriyi bir dizi yoğun pratik test içinde etkiledi.

İlk defa 1976’da verilen “Altın Direksiyon Simidi” ödülü, Avrupa otomotiv sektöründeki en prestijli ödüllerden biri arasında. Şimdi 41. yılında olan yarışma, başlangıçta Almanya ve diğer 20 Avrupa ülkesindeki dergi okuyucuları tarafından oylanan 36 güncel modeli içeriyordu. BMW i3 21 ülkenin tümünde kategorisinin birincisi oldu. 21 okuyucu favorisi ardından yarış pilotları, tasarımcılar, teknisyenler, dijital uzmanlar, baş editörler ve okuyuculardan oluşan bir uzmanlar jürisi tarafından asit testinden geçirildi. Kapsamlı test sürüşleri ve detaylı karşılaştırmalara dayalı olarak 57 güçlü uluslararası panel ardından altı kategorinin her birinde ödül kazananları seçti;  BMW i3 burada da yedi uzmanlar grubunun beşinden en yüksek puanı alarak açıkça kazanan oldu.