BMW 60.000 Microsoft Lumia Satın Alacak

nokia lumia 630

Çalışanları tarafından kullanılan telefonları Microsoft Lumia cihazlarla değiştirmek isteyen BMW ve Microsoft’un anlaşmak üzere olduğu belirtiliyor.

Akıllı telefon pazarındaki etkinliğini arttırmak için sıkı bir çalışma yürüten Microsoft‘un Alman otomobil devi BMW’yla yeni bir anlaşmaya imza atmanın eşiğinide olduğu belirtiliyor. Alman basınında yer verilen habere göre, çalışanları tarafından kullanan şirket telefonlarını yenilemeye karar veren BMW, mevcut telefonlarını Microsoft Lumia cihazlarla değiştirmeye hazırlanıyor.

nokia_lumia_630_3

Android ve iOS gibi güçlü rakiplerinin gerisinde kalan ve pazar payı sadece yüzde 3 olan Windows Phone‘un pazar payını arttırmak için kurumsal müşterilerin peşine düşen Microsoft ve BMW arasındaki anlaşma başarıyla sonuçlandığı taktirde, Microsoft’un son dönemdeki en başarılı anlaşmalarından biri olacak. Alman otomobil devinin şu anda kullanılan Symbian akıllı telefonların yerine yaklaşık 60.000 Microsoft Lumia cihaz satın alacağı belirtiliyor. BMW’nun anlaşma kapsamında satın almak istediği Windows Phone modellerinin Lumia 630 ve Lumia 930 olduğu söyleniyor.

Galaxy S5 Android 5.0 Lollipop’a Kavuşuyor